top of page

Ingrid Divković v Sloveniji

Avtorica velike lanske knjižne uspešnice Vas j**e ego Ingrid Divković se ob izidu Knjige za Divjo žensko vrača v Slovenijo.


Ingrid Divković je profesorica hrvaškega jezika in književnosti in filozofije. Kot novinarka in voditeljica je delala na televiziji, zdaj je predvsem pisateljica in aktivna blogerka, ki odkriva vse tabuje Ega z njeno knjižno uspešnico Vas j**e ego.




Ingrid je že podirala vse rekorde z branostjo njene nove knjižne uspešnice Vas j**e ego, ki je s četrtim ponatisom na Hrvaškem lani izšla še v slovenskem jeziku. K njeni prepoznavnosti in uspehu knjige pa je zagotovo pripomogla tudi Alis Marič, ki je prepoznala avtoričin potencial. Te dni se podajata skozi Slovenijo in znova predstavljata novo knjigo z naslovom knjige za Divjo žensko.


“Od samega začetka sem si želela stika z ljudmi, organizirati knjižne večere in motivacijska druženja, kjer bi ljudje iz prve roke in v dobri družbi izvedeli več o samih knjigah. Sploh o tem, koliko lahko knjige spremenijo človeka na bolje in kako pomembno je branje,” je povedala Ingrid.


Več o njeni novi knjigi pa lahko spoznate na predstavitvah, ki bodo potekale po Sloveniji:

• Ponedeljek, 12. februar, ob 18. uri Mladinska knjiga, knjigarna Konzorcij Pogovor bo povezovala Slovenka leta Petra Greiner. • Torek, 13. februar, ob 18. uri Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Novo mesto Pogovor bo povezovala Carmen L. Oven Sreda, • 14. februar, ob 18. uri Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Maribor Pogovor bo povezovala Slovenka leta Petra Greiner. • Četrtek, 15. februar, ob 19. uri Mladinska knjiga, Dom knjige Koper Pogovor bo povezovala novinarka Lara Pirc.


Svojo novo knjigo prodorna in uspešna mlada avtorica posveča ženskam. Zanosno jih opogumlja in jim prigovarja, naj ljubijo sebe, sprejemajo poraze in zmage, razdrejo kletko, uresničijo osebno Svobodo, a hkrati trepetajo od strasti, sanjajo, objemajo in pomagajo … odločno, divje in nežno. Ilustrirano. Dodane strani z navdihujočo mislijo za beleženje občutkov na odprti poti v Divjino. Danes svoje dneve Ingrid preživlja v njej ljubi samoti s prenosnim računalnikom in ob knjigah. Do sedaj je izdala dve knjigi. Že trikrat ponatisnjena uspešnica Vas jebe ego? je na Hrvaškem dvignila veliko prahu in dala misliti.

Ne spreglejte:

bottom of page