top of page

Zaščita za vsak letni čas!

Številni se zavedajo, da je izpostavljenost sončnim ultravijoličnim žarkov visoka, ko gredo na bazen, plažo ali ko se odločijo dopoldanski čas preživeti ob jezeru. Voda in pesek namreč odbijata sončno svetlobo od peska na kožo. No, višinsko sonce ni nič manj nevarno.

Sama sem januar izkoristila za oddih v Aziji. Vsako leto se z možem odpraviva na počitnice v tem času. To je tisto, kar si vzameva za naju. In tudi leto me je Eucerin spremljal na vsakem koraku.

Kopalke: Lisca, Očala: Ray-Ban


Ni skrivnost, da je Azijsko sonce (no vsaj meni se tako zdi) veliko močnejše, kot ga poznamo doma. Če se pravilno ne zaščitiš (tukaj govorim o najmanj faktorju 50) so opekline stalnica dneva. Potem pa ti ne preostane drugega, kot da se skrivaš v senci in zamudiš vse lepote, ki jih Azija ponuja.

Obvezni dodatki na plaži: Sprej Sun dry touch (faktor 30, je pa tudi 50) in seveda roaman knjigarne Mladinska knjiga.


Odbita sončna svetloba ustvarja posredno izpostavljenost UV-žarkom. Neposredna izpostavljenost je tista, ko sonce na kožo sveti neposredno, na primer med sončenjem.

Kljub temu pa obstajajo še manj znani dejavniki, ki lahko povečajo izpostavljenost kože in njeno občutljivost na škodljive ultravijolične žarke. Nekatera zdravila, živila, izdelki za nego kože in druga sredstva lahko povzročijo fotosenzitivnost. Gre za kemično povzročeno spremembo v koži, zaradi česar je nenavadno občutljiva na sončno svetlobo.


Te reakcije vključujejo tudi fototoksičnost, ki se pojavi, ko UV-žarki vplivajo na snov v losjonih, kremah, zdravilih in živilih. Posledice so sončne opekline, včasih tudi z mehurji in globljimi poškodbami na območjih, ki so bila izpostavljena neposredni sončni svetlobi. Do reakcije na telesu po navadi pride šele po nekaj urah izpostavljenosti, dolgoročno vodi do prezgodnjega staranja in drugih telesu bolj škodljivih posledic.


Fotostabilen sistem UVA- in UVB-filtrov s filtrom Tinosorb S zagotavlja zanesljivo zaščito


Strokovnjaki pri izpostavljenosti na soncu priporočajo temeljita sredstva za zaščito pred soncem, kjer sonce intenzivno sije, pa so dodatna zaščita lahko tudi klobuki, rute, kape... V laboratorijih Eucerin so razvili napreden izdelek za zaščito obraza pred soncem Eucerin Sun matirni fluid z zaščitnim faktorjem ZF 30, ki je bil razvit posebej za zaščito kože pred poškodbami zaradi UV-sevanja. Dobro se obnese na pri raznoraznih športnih aktivnostih, saj je vodoodporen in ostaja na mestu nanosa. Inovativna formula zagotavlja celovito zaščito pred poškodbami zaradi sonca tako v zgornjih kot spodnjih plasteh kože. Fotostabilen sistem UVA- in UVB-filtrov s filtrom Tinosorb S zagotavlja zanesljivo zaščito pred sončnimi opeklinami. Gliciretinska kislina v vsebnosti formule ščiti DNK, tako da spodbuja koži lastne mehanizme za zaščito in popravljanje DNK. Celična zaščita z močnim antioksidantom licochalconom A ščiti kožne celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.


In še moje priporočilo:

Praktičen sprej, ki se enostavno nanaša in ne pušča madežev.

Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30 je prozoren zaščitni sprej, ki je bil razvit posebej za občutljivo kožo telesa. S svojim sistemom širokopasovnih in fotostabilnih UVA-/UVB-fitrov zagotavlja učinkovito in zanesljivo zaščito pred poškodbami kože zaradi sonca. Formula je skladna s Cosmetics Europe – The Personal Care Association (prej Colipa).


Ne spreglejte:

bottom of page