top of page

Kakšno hrano izbrati za zimo!

Današnji moj blog bom namenila prehrani hišnih ljubljenčkov v času zime. Ne smemo pozabiti, da živali, ki živijo zunaj prav tako boljšo oskrbo, kot tiste, ki jih imamo noter. Zelo pomembno je, da zimskemu času primerno uredimo uto za zunanje pse. Uta naj bo primerno velika in izolirana, da toplota ostane v njej. Priporočeno je, da je uta dvignjena od tal, saj tako vlaga ne more vanjo. Uta naj ima predprostor in vhod ute naj bo prekrit z zaščitno zaveso, to bo zadržalo veter, toplota pa bo ostala v uti. Psu ponudimo tudi toplo in mehko ležišče in odejo. Pes se bo potem sam odločil, ali odejo potrebuje ali ne. Naš Buddy (črn labradorec) je imel uto postavljeno v zaveterju, tako da mu zima in sunki vetra niso otežili vsakodnevnega bivanja.


Pri nas v oljarni v času zime dobimo tudi nekaj novih muc. In ravno te dni, se okoli potikajo tri različne muce, ki so se že precej udomačile. Zunanje muce so mrazu izpostavljene bolj kot notranje, zato vsak vir toplote izkoristijo za toplo zavetje, med drugim imajo zelo rade topel avtomobilski motor. Pozimi moramo biti zaradi tega še posebno previdni. Preden se usedemo v avto in prižgemo motor, preverimo, če se kakšna muca ne skriva pod pokrovom motorja.



In kako je s prehrano živali v času zime? Veterinar dr. Primož Šušterič mi je povedal, da je bolje če živali v času zime dobijo večjo količčino bolj kalorične hrane. Najbolj primerna hrana so briketi, saj druga hrana, če jo pes ne poje takoj, hitro zmrzne. Prav tako tudi voda pri nizkih temperaturah hitro zmrzne, zato jo moramo lastniki zunanjih psov zamenjati večkrat na dan. Notranje živali se po navadi ne gibljejo toliko kot zunanje, prav tako jim ni potrebno porabljati energije za ohranjanje telesne temperature, zato jim ne damo večje količine hrane, saj se lahko zredijo.

Sama hrano za Ajšo in muce kupujem v trgovini Premium Pet in sicer znamko Happy dog in happy cat. To je vrhunska nemška hrana za pse in muce, najvišje kvalitete iz surovin pridobljenih od domačih kmetovalcev. S tem je znan tudi izvor sestavin in izdelki vsebujejo visoko kakovostne beljakovine, ki jih dopolnjujejo dragocena zelišča s svojimi zdravilnimi lastnosmi. Suha hrana v obliki briketov ponuja psu točno to kar potrebuje – glede na velikost, starost in morebitne težave (naša Ajša ima težave z alergijami in po novem tudi s sladkorno boleznijo). Happy dog ima pester nabor hrane za te težave.

Več na njihovi spletni strani: PREMIUM PET

Ne spreglejte:

bottom of page