top of page

Ah ta očala!


Deset let nazaj (ja je že toliko od tega) sem si blazno želela korekcijska očala. Zakaj? Verjetno zaradi neke modne muhe, ki je bila takrat. Obiskala sem optika, ki mi je pregledal oči. Takrat sem jih vzela zgolj za daleč, saj mi je bila vožnja ponoči precej naporna in zdelo se mi je da slabše vidim. Vmes sem seveda na očala pozabila, saj mi dejansko sploh “niso bila potrebna”.

Do nedavnega…


Narava mojega dela je, da večino delovnika preživim za računalnikom. Veliko pišem, delam in posledično (kljub temu, da imam velik računalniški zaslon) imam občutek, da me oči bolijo. Zato sem se po nasvet odpravila v optiko Novak, ki je nedvano odprla tudi svoja vrata v Mariboru v TC City.

Lastnica Anja Novak me je seznanila z njihovo posebno tehnologijo s pomočjo visioffice naprave in dinamičnim 3D merjenjem očesa, kjer smo dobili rezutate mojega vida. Posledica sedenja za računalnikom pripelje do natpetosti, bolečih oči, glavobola in utrujenosti. In razlog za vse to so nepravila ali napačna očala. Zato mi je Anja predlagala očala s posebnimi stekli za udoben vid na blizu, ki omogočajo zadostno široko in ostro vidno polje v razširjenem področju bližnjega kadra.

Seveda očala pripomorejo k boljšemu vidu, je pa prav tako pomembno, da si za naše delo ustvarimo boljše pogoje. Za oči je najprimernejša dnevna svetloba. Če nimate oken, ki bi vam nudili zadostno svetlobo pa si pomagajte tako, da imate v svetilih spekter umetne svetlobe čim bolj podoben naravnemu. (Najhujše so tiste cevne svetilke z rumeno svetlobo. Tega se izogibajte).

Mene osebno v zadnjem času motijo tudi zelo suhi prostori. Takoj občutim, da se moje oči sušijo. Vlaženje zraka svetujejo tako tudi strokovnjaki.

Vsaj delno sem ublažila moje težave z očmi. Svoj del pa so prispevala tudi očala.

Anja mi je tako pomagala najti nove okvirje (kajti tiste izpred 10-ih let niso bile več v “modi”). Odločena sem bila, da si želim nek moderen trend, ki bo tudi lahek za nošnjo. Nimam namreč rada očal, ki jih imaš na nosu in te po nekaj urah nošnje zaznamujejo oditski na nosu.


Izbrala sem drzno znamko BOZ by JF Rey


Jean Frnacois Rey je eden od svetovnih oblikovalcev vrhunskih očal, specializiran za avantgardne in edinstvene sloge, ki so zagotovo opazni na vašem obrazu.

Blagovna znamka je na trgu prisotna že dvajset let in nenehno postavlja nove mejnike pri tehnologiji in proizvodnih omejitvah očal. J.F.Rey je znan po tem, da uvaja nove modele – ne da bi jih kdajkoli sledil. Postavlja trende, med tem, ko jih drugi sledijo.

Všeč mi je, da se za njegovimi očali posnosno predstavljajo urbane stranke, ki želijo preprečiti klasicfikacijo straih “varnih” trendov. Boz kolekcija je nekoliko bolj ženstvena z elegantnim duhom in prav v tej sem se sama odlično počutila. Pritegnili so me inovativni detajli očal, ki vključujejo dekorativne vzorce laserskega reza in zanimivih barv.


Ne spreglejte:

bottom of page