top of page

Moje darilo = NASMEH

Želja po lepšem nasmehu je pri meni tlela že nekaj let, čeprav se ni videlo, da bi imela kakršno koli težavo. V letošnjem letu sem snela zobni aparat in si poklonila najlepše darilo, ki mi je spremenilo življenje z nasmehom!


Odpravila sem se v Zagreb, kjer sem obiskala priznano zdravnico dentalne medicine dr.Tatjano Knego. Na Hrvaškem v Dental Estetic Studiu Tatjana namreč skrbi za lepe nasmehe številnih pacientov.

Kot najstnica sem nosila zobni aparat, saj sem želela imeti ravne zobe. Potem pa sem s terapijo prenehala in ko so mi izrasle osmice, so se mi zobje znova prestavili. Kar nekaj let sem odlašala z obiskom ortodonta, saj v Mariboru nisem našla primerne rešitve. Nisem si želela aparata, ki bi se videl, saj vodim številne prireditve in bi znalo biti to moteče. Zdaj pa sem se le opogumila in naredila ta korak. Slišala sem za dr. Knego, ki na Hrvaškem odlično skrbi za lepe nasmeške tudi znanih obrazov. Prav tako pa ima veliko Slovenskih pacientov. Že po prvem obisku mi je povedala, kaj je potrebno narediti in kašna terapija me čaka. Zelo je pomembno, da zaupaš osebi, ki te pelje skozi to terapijo, konec koncev so zobje zelo pomembni. Dr. Tatjana to ve, saj opravlja tudi velike posege, ki niso mali in v osnovi zelo spremenijo fizionmijo in videz celotnega obraza. Dvajset let že uspešno deluje na področju implantatov in v studiu so znani prav po protetiki ter ortodontskem in implantološkem centru. Njihov oralni kirurg dr. Zoran Ivasanović je bil tudi že dva krat proglašen za najboljšega kirurga na Hrvaškem.


Tako kot estetska medicina je tudi dentalna napredovala z velikimi koraki. Danes strokovnjaki na tem področju delajo že prave čudeže.

Dr. Tatjana Knego: “Zaupanje, ki mi ga namenijo načeloma vsi pacienti mi veliko pomeni, saj konec koncev nekateri posegi, ki jih opravimo niso mali. Pri vsem tem je zelo pomembno, da se pri Smile makeover-jem (le ta vključuje sodelovanje skoraj vseh discipline dentalne medicine pri rekonstrukciji nasmeha in doseganju naravnega in mladostnega videza celotnega obraza), luskicam, prevlekam oz. na splošno vseh posegih, ki jih delamo, zagotovi sprememba, ki daje naravni, svetli in svež videz. Prav tako mi je zelo pomembno, da čim manj posegamo v zobe pacienta (npr. jih brusimo) in da bo učinek čudovit. Ta način razmišljanja do estetike, ohranjanja zob in davjsetlene izkušnje so razlog, zakaj mi zaupajo tudi osebe iz medijskega sveta. Da zaupajo celemu timu, specialistom, ki delamo v Denatal Estetic Studiu v Zagrebu.


Danes v večini primerov pacienti iščejo estetske in skoraj nevidne ortodontske aparate, ki se tako rekoč na zobeh sploh ne opazijo in tudi sama sem se iz tega razloga odločila za takšno terapijo. Pomembno mi je bilo, da lahko nemoteno vodim prireditve in delam modne projekte. Vesela pa sem tudi zato, ker se v Dental Estetic Studio v zadnjih letih ukvarjajo tudi s pomlajevanjem obraza in anti age medicino, kot delom celega nasmeha. Od pomlajevanja ustnic, obraza s hialuronskimi polnili, do glajenja gub, preprečevanja staranja z botoxom ali pomlajevanja obraza s krvno plazno. Vse to dela priznana strokovnjakinja doc.dr. Lilijana Hlupić specialistka za anti age medicino.


Za ureditev zob ni nikoli prepozno, saj danes obstajajo metode, ki vse to omogočajo. In zagotovo so lepi zobje ogledalo tvojega obraza!

Morda pa je prav zdaj čas, da Božičku napišete pisemce in si zaželite nov nasmeh!

Vaša Miša

FOTO: Aleš Kocbek

Ne spreglejte:

bottom of page