top of page

Praznična peka

Je že zadišalo po praznični peki?

Sama sicer obožujem dobro kulinariko, rada tudi kaj skuham in spečeam. Ampak priznam, da pri sladicah nisem najboljša. Tukaj pa ima veliko izkušenj prav moja prijateljica in fotografinja Natalija Jelušič Babič.

S svojo hčerko Asjo namreč ustvarjata čudovite dobrote. In ker je ravno čas praznikov ter domače dobrote ne smejo manjkati, sva s Kiano odšli na učne ure (smeh).

No dejansko smo naše učne ure izkoristili tudi za slikanje prav posebnih predpasničkov, ki jih ustvarja slovenska oblikovalka Tina Čas. Njen Kotiček pri Tini je znan po čudovitih unikatno izdelanih predpasničkih. Za naju s Kiano je tako pripravila čudovit praznični predpasniček, Natalija in Asja pa imata pomladanega, tako da bodo naše umetnine v kuhinji nastajale v pravem stilu.

In da vam zaupam še nekaj o Tini. Tina je mlada ustvarjalka, ki izdeluje čudovite predpasničke. Najdete jo pri Kotičku pri Tini.

Tina je v oblikovanje in šivanje zajadrala po študiju agronomije. »Navdušenje za šivanje je prišlo kar samo od sebe. Med časom študija sem se vpisala na kratek šiviljski tečaj. Ob koncu tečaja sem sešila svoj prvi predpasnik in ga poklonila sestrični za rojstni dan. Odzivi so bili zelo pozitivni. Kmalu sem sešila še nekaj dodatkov za opremo doma. Normalno bi človek pričakoval, da po končanem študiju in opravljeni praksi začneš z delom iz področja, za katerega si se izučil. Vendar se mi pa sploh ne zdi slabo, če lahko razviješ svoj posel iz hobija. Prav nasprotno, saj je skoraj nemogoče, da ti stvar ne bi uspela, če do nje čutiš takšno neizmerno strast,« mi je še zaupala Tina.

Galerija Tininih predpasničkov:

Ne spreglejte:

bottom of page