top of page

NABERŠNIKOVA FILMSKA ZGODBA POTUJE PO SLOVENIJI

Film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je četrti celovečerni film Marka Naberšnika. Režiser, ki je osvojil srca Slovencev s Petelinjim zajtrkom, se je tokrat iz prekmurskih ravnic podal v rodno mesto. Njegov najnovejši film je pripoved, ki se dogaja v Mariboru.

Glavno vlogo je odigral nadarjeni Jure Ivanušič in upodobil tovarniškega delavca, ki ga prijatelj zvabi v vode mrežnega marketinga. Igor, mojster prodaje na domu, je vloga, v kateri blesti Aljoša Ternovšek in prepričljivo upodobi zvitega, neiskrenega prijatelja, ki svojo okolico vidi zgolj kot sredstvo za doseganje sebičnih ciljev.

Film je predpremiero doživel v Mariboru, v okviru festivala Liffe ter napolnil kar tri dvorane. Kasneje je odpotoval na velika platna v Srbijo in Makedonijo, sedaj pa je na sporedu slovenskih kinodvoran. »Odzivi gledalcev so dobri. Čeprav je zgodba res postavljena v Maribor in prevladuje štajersko narečje, pa tudi v tujini gledalci prepoznajo motiv preprostega posameznika, ki ga očara mrežni marketing in se v upanju na finančni dobiček poda v prodajo artiklov od vrat do vrat. Presenetljivo so se gledalci v Srbiji s tem še najbolj poistovetili, saj je tovrstna prodaja pri njih še zelo aktualna,« je delil misli z nami Naberšnik.

Tudi igralska zasedba je večinoma iz lokalnega okolja. "To je zgodba o moji generaciji, zato sem k sodelovanju povabil sodelavce svoje generacije," je pojasnil.

V vidnejših vlogah nastopijo še Minca Lorenci, Mojca Simonič, Milada Kalezić, Vlado Novak, Tadej Toš, Simon Šerbinek in Primož Ekart. Opazili pa smo tudi Tanjo Žagar in angleškega igralca Juliana Rhinda-Tutta, ki se ga bodo mnogi spomnili iz uspešnice Notting Hill. »Do sodelovanja je prišlo spontano. Tanja nastopi v prizoru, ko se poslovneži zabavajo v Portorožu in zapoje svoj hit Številka 3, Julian pa je odigral marketinškega guruja, ki nagovori svoje vernike na poslovnem srečanju. Sodelovanje z obema je bilo odlično. Zanimivo je, da sta v bistvu zaigrala v istem prizoru.«

Mesec december bo za filmsko ekipo zelo pester, saj se po mariborski in ljubljanski premiero vrstijo projekcije tudi v preostalih kinematografih po Sloveniji. »Z ekipo se skušamo odzvati na vsako povabilo. Potujemo od Portoroža, Celja, Velenja do Beltincev. Druženje z gledalci po ogledu filma je dragocena izkušnja, saj so neposredni odzivi dobrodošli, ko želiš ovrednotiti opravljeno delo.«

Ne spreglejte:

bottom of page