top of page

Za slastne poljube

Ustnice sodijo med najbolj privlačne dele telesa in nadvse lepo je, če so negovane. Nizke zimske temperature, veter in suh zrak pa jih utegnejo pošteno izsušiti in razpokati, kar je lahko tudi boleče.


Razpokanost ustnic lahko povzroči veliko dejavnikov. Najpogosteje pa se preglavice pojavijo pozimi, ko so ustnice izpostavljene mrazu in vetru. Da bi se temu izognili, je dobro upoštevati nekaj praktičnih nasvetov.

Nanašajte ustrezno nego

Vsekakor je bolje preprečevati kot zdraviti. Da se ustnice ne bi izsušile, nanje redno nanašajte balzam za nego ustnic Labello Med Repair z vitaminom E in oljem pšeničnih kalčkov, ki vlaži in globinsko pomiri suhe in razpokane ustnice ter jih zaščiti pred nadaljnjim izsuševanjem. Balzam vsebuje tudi ZF 15, ki ščiti pred poškodbami in razpokanostjo zaradi UVA- in UVB-žarkov.

Poskrbite za dovolj vlage

Če telesu primanjkuje vode, se to najprej odrazi na koži. Za lepe ustnice pijte dovolj vode, poskrbite tudi za ustrezno vlago v prostoru. Če imate v prostorih zelo suh zrak, ponoči vključite vlažilnik zraka. Na ustnice nanesite balzam tudi takoj, ko se zbudite, saj so takrat najbolj izsušene in hitreje razpokajo.



Vse to ustnice dodatno izsušuje

Mrzel veter je do ustnic zelo neprijazen, zato usta pozimi redno prekrivajte s šalom in dihajte pretežno skozi nos. Za razpokane ustnice pa ni kriv le suh in mrzel zrak, temveč so tudi dejavniki, na katere ne pomislimo takoj. Ustnice dodatno izsušuje preslana in preveč začinjena hrana, pa tudi citrusi, ki občutljivo kožo ustnic še dodatno razdražijo. Pri suhih ustnicah se raje izognite tudi matiranim šminkam, ki ustnice še dodatno izsušijo.


Balzam za ustnice Labello Med Repair

Balzam za ustnice Labello Med Repair z vitaminom E vlaži in globinsko pomiri suhe in razpokane ustnice ter jih zaščiti pred nadaljnjim izsuševanjem. Balzam Med Repair na ustnicah ustvari učinkovit, dolgo obstojen sloj za nevidno celjenje in blažilno zaščito ustnic.

Ne spreglejte:

bottom of page