top of page

Risanka Koko

Premiera risanke Koko in velika skrivnost, ki se je odvijala v Mariboxu je po mnenju kritikov ene najlepših risank letošnjega leta.

V Mariboxu je potekala čudovita premiera risnake Koko, ki je navdušila tudi mene in mojo Kiano, ki je uživala v vragolijah malega Miguela in pobliže spoznali mehiško kulturo in tradicijo.

Na tematskih delavnicah so MARIBOX-ovi najmlajši gledalci ustvarjali mehiške klobuke, strašljive “kostke” in “smrtke” ter nakupovali na pravi mehiški tržnici. Brata Malek sta jih popeljala po grozljivem pokopališču, mojstrica ličenja Mateja Naberšnik pa jih je poslikala z “glitter tatooji”. Ob glasbeni spremljavi in mehiških ritmih so zaplesali s Spidijem, ob tem pa grizljali 'nacho chips' in druge slastne mehiškie prigrizke, za katere so poskrbeli kuharski mojstri iz Takosa.

O risanki:

V animiranem filmu Koko in velika skrivnost iz Studija Disney•Pixar, se ambiciozen glasbenik Miguel združi s prevarantom Hectorjem na veličanstnem potovanju skozi svet mrtvih. Kljub temu, da njegova družina že več generacij vztrajno prepoveduje ukvarjanje z glasbo, Miguel vseeno sanja o tem, da bi postal odličen glasbenik. V obupanih poizkusih pokazati svoj talent, se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Medtem spozna šarmantnega prevaranta Hectorja in skupaj se odpravita na veličastno potovanje odkrivanja prave zgodbe o zgodovini Miguelove družine.

Pred risanko Koko in velika skrivnost so si gledalci lahko ogledali še nov, kratek animiran film Ledeno kraljestvo: Olafova prigoda. Obe risanki sta prečudovita, topla animirana filma o družini in prenašanju tradicije. Risanka je že na rednem sporedu MARIBOXA.

Foto: Marko Pigac

Ne spreglejte:

bottom of page