top of page

Nove pravljice!

Pravljice za miren spanec in krepitev ljubezni do nege kože


Minili sta dve leti, od kar je Mala vila zgradila velik grad v majhnem mestecu in s svojimi NIVEA zgodbami osvojila srca otrok po vsem svetu. Priznam tudi moja Kiana jih je sprejela za svoje in v moji torbici se vedno najde kakšna knjižica, ki jo prebirave ko imava čas zgolj zase.


Zelo sem se razveselila, ko sem slišala, da NIVEA letos že tretjič zapored razveseljuje z novimi čarobnimi pravljicami in predstavlja omejeno izdajo kreme NIVEA Creme s pravljičnimi liki.


Prvič so bile NIVEA pravljice zapisane pred dvema letoma, ko so v otroški svet vstopili pravljični junaki Luka, Mija, Mala vila in hkrati krasili prvo omejeno serijo krem NIVEA Creme. Ker so pravljice otrokom prinesle obilico veselja in jih ob večerih zazibale v miren spanec, je NIVEA tudi letos pripravila štiri nove pravljice, v katerih se priljubljeni liki znova podajajo na neverjetne pustolovščine. Pri tem pa jih spremlja čarobna krema NIVEA Creme.


Otroci se negi kože pogosto upirajo in nič kaj radi ne pustijo, da jim na obraz nanašamo kremo. Povsem drugače je, če jih v svet nege kože skozi pravljice popeljejo njihovi priljubljeni pravljični liki. Pravljica v mislih in nežna NIVEA nega na obrazu je postala prava stalnica družinskih večerov. Po kopanju je čas za vlažilno kremo z zanesljivo formulo in z značilnim priljubljenim vonjem NIVEA Creme v modrem pločevinastem lončku, nato pa skok v posteljo in pravljica za lahko noč. Tudi letos je NIVEA pripravila štiri nove pustolovščine. Tokrat se Luka, Mija, Zajec in Mala vila podajajo v svet skrivalnic, na razburljivo pot do zeliščnega vrta, na tečaj jahanja ter skupaj zgradijo najlepši in največji grad. Pri tem nikoli ne pozabijo čarobno moč NIVEA Creme, ki poskrbi za nekaj pravljičnega poguma in bogato zaščito kože. Le še nežen mamin in očkov dotik je potreben in sladek spanec je tu.


Udo Weigelt (avtor otroške literature) in Joelle Tourlonias (ilustratorka) sta ustvarila te čarobne NIVEA zgodbe, ki so na voljo kot knjižice ali na spletu z interaktivnimi funkcijami na spletni strani tukaj: NIVEAIn da vam jih predstavim:


Luka in Zajec se igrata skrivalnice

Zajec je užaljen, ker sta Luka in Mija dobila kanček kreme na nos, on pa ne. Luka ga potolaži tako, da mu na smrček nanese kanček kreme. Zajec je sedaj zadovoljen in Luko pozove k igri skrivalnic. Zajec se tako odlično skrije, da ga Luka nikakor ne more najti. Nato se domisli imenitnega načina! Pripravi vročo čokolado in kot bi mignil, se zajec prikaže iz svojega skrivališča.


Mija in Mala vila raziskujeta džunglo

Mija dobi nalogo, da z vrta prinese zelišča. Preden se odpravi tej vznemirljivi pustolovščini naproti, ji mama na nosek nanase kanček kreme. V hipu je pri njej Mala vila in jo spremi do zeliščenega vrta. Na poti se Mija in Mala vila soočita s kačo, prečkata veliko lužo, srečata tigra, roj metuljev in opico, ki Miji odnese zelišča. S premeteno zvijačo Mija zelišča dobi nazaj in jih ponosno odnese mami.


Mija in Luka gradita grad

Mija in Luka nimata dovolj kock, da bi zgradila dva gradov. Ko mama nanese kanček kreme na Mijin in Lukov nosek, se Luka domisli rešitve. Mija bo gradila grad iz kock, Luka pa iz peska. Tekmujeta, kdo bo zgradila lepšega. Zajec, ki je sodnik nehote zruši oba gradova. A časa za žalost ni. Mija, Luka, Zajec in Mala vila skupaj zgradijo najlepši grad iz peska in kock, ki je videti kot prava palača.
Mija in Zajec gresta jahat

Mija že tedne obiskuje tečaj jahanja. Tudi Zajec bi rad poskusil, prepričan, da je to povsem lahko. Preden gresta na tečaj, mama nanese kanček kreme na Mijin in zajčkov nosek. Na jahanju konj Princ pokaže veliko zanimanje za Zajca, Zajec pa se kar malo boji. Vse dokler mu Princ ne izmakne korenčka. Takrat se tudi zajec zavihti na sedlo k Miji, premaga svoj strah.


In danes v sodelovanju z Niveo, podarjam trem otrokom pravljico s kremico. Naj razveselijo vaše malčke Mija in Luka v družbi svojih prijateljev! Deli in napiši katero pravljico bi si želel vaš otrok!

Ne spreglejte:

bottom of page