top of page

Težave s pigmentacijo - Kako sva se z Majo lotili izziva

Nekaj časa nazaj sem spisala dva bloga na temo hiperpigmentacije, s katero sem se intenzivno soočila po rojstvu moje hčerke. Na to temo in to pisanje me je ogovorilo veliko prijateljic in zato smo skupaj z Eucerinom odločili, da bomo eni izmed vas, ki imate podobne težave, kot jih imam sama pomagali.

Kar nekaj vaših sporočil smo dobili in pri Eucerinu so izbrali Majo. Z Majo sva se lotili 3 mesečnega testiranja njihove linije EVEN BRIGTER namenjeno prav temu in tako jo bom spremljala, da vidim kakšni bodo rezultati po 4-ih tednih.

Maja mi je poslala tudi nekaj svojih slikic, ki so bile posnete pred začetkom uporabe Eucerin Even Brighter koncentrata, dnevne in nočne kreme.

In kaj mi je Maja zaupala o sebi:

1. Kdaj si opazila, da so se ti začeli pojavljati prvi madeži?

Leta 2008 sem bila na dopustu na Djerbi. Nekaj časa sem sedela na plaži in sonce me je opeklo po vrhu čela. Takrat se mi je koža odlupila in ostal je majhen madež. Takrat še dokaj neopazen. Nanj nisem polagala posebne pažnje, a bil je vedno večji. Nato sem kasneje 2012 zanosila in po porodu se je madež vidno povečal čez skoraj celo čelo. Postal je tudi temen in moteč.

2. Si poskušala s kakšno kremo že ublažiti spremembe na koži?

Kreme, ki je namenjena pigmentnim madežem, nisem uporabljala nobene. Sem pa po porodu svoji koži namenila posebno nego. Začela sem redno uporabljati mleko za čiščenje kože, tonik, ter kremo za občutljivo kožo.

3. Te osebno motijo oz. kako si se sprijaznila s tem, da so nastali?

Takoj po porodu je bil madež zelo viden in zelo temen. A sem ga ves čas nekako zakrivala s pudrom in z lasmi čez čelo. Sprijaznila sem se z njim, a po internetu sem ves čas prebirala o možnostih izboljšanja stanja. Eucerinov izziv je prišel ob pravem času. Moja koža je spočita, nahranjena in pripravljena na akcijo.

4. Kaj pričakuješ od Eucerinovega izziva?

Od izziva pričakujem izboljšanje. Ne pričakujem, da bo madež popolnoma izginil. Zelo si pa želim, da bi se zmanjšal, da bi zbledel. In vsako izboljšanje bo zame uspeh in sreča. V kolikor bo to uspelo, bo to zame uspešno opravljen izziv.

5. Kakšen življenjski slog imaš, kaj te veseli in kako preživljaš čas z družino?

Moj življenjski slog je pester. Dopoldne sem v službi, doma pa imamo zelo živahnega 4-letnega sina, ki si želi veliko igre in zabave. Z njim tako preživimo veliko časa – od igre, sprehodov in drugih športnih aktivnosti. Od nekdaj sem športnica. Trenirala sem tenis, atletiko, plavanje in še kaj bi se našlo. Kasneje pa sem svoj čas namenila teku in v temu neizmerno uživam še danes.

Slikice Majinih madežev:

Tags:

Ne spreglejte:

bottom of page