top of page

Združeni ljubitelji mode

Na štajerskem koncu, v Slovenski Bistrici, so se na posebnem modnem druženju srečali različni modni oblikovalci in ustvaralci. V lokalu Dolce Vita se je odvijala modna revija, na kateri so nastopile superfinalistke Miss Slovenije ter združile tamkajšnje ljubitelje izvirnih modnih kreacij in modnih dodatkov. Ob dobri glasbi Mirana Rudana so se gostje lahko posladkali še s slaščicami Mojce Dacinger in uživali ob šalah Rada Muleja.

Na veliki modni reviji tukaj pod zvezdami se nam bodo predstavile znamke in oblikovalci ter ustvarjalci, ki jih zagotovo že poznate. Z nami je bila Petra Ulaga, ki je predstavila čudovito kolekcijo torbic, Tanja Uvera, oblikovalka prav posebnih pletenin, Optika Plus s sončnimi in korekcijskimi očalmi, Cvetličarna Grubelnik, ki jo najdete na Tyrševi, umetnik Rok Dragi čigar mojstrovine so modeli predsatavili na majicah, Andreja Tusulin z oblačili in Ingrid Logar, ki je zaslužna, da je povezala vse te umetnike v skupno zgodbo, ki se je predstavila na modnem dogodku PISANA JESEN.


Za pričeske je poskrbel SALON RETRO iz Ptuja, Š Tisk iz Slovenske Bistrice pa je natisnil majice in letake, ter plakate. Sponzorji brez katerih ne bi bilo prireditve: Kohne Miran s.p., Ivan Babšek s.p., Fleksotisk Logar s.p., Logapak s.p., Sofir d.o.o., Nana, Tina Gaberc s.p., Green gym, Andrej Sagadin s.p. in Lepotni center harmonija.


Predstavitev:


PETRA ULAGA

Petra Ulaga je modna oblikovalka iz Novega mesta, ustanoviteljica blagovne znamke UP Design ter ustvarjalka edinstvenih, ročno izdelanih usnjenih torbic in denarnic. Delfina v logotipu ponazarjata ravnovesje jin in jang, njuno razigranost, veselje in energijo je Petra ujela v torbicah, ki odsevajo UPanje in srečo. Design UP torbic je poseben, drugačen, unikaten. Vsaka torbica nosi svoje ime za katerim se skriva zgodba. Torbice UPBRELLA je mogoče naročiti v vseh želenih barvah. Vsi izdelki so predstavljeni na spletni strani: www.up-design.si,.


TANJA UVERA

Tanja Uvera, modna oblikovalka izpolnjuje vaše modne želje z unikatnimi oblačili. Izdeluje predvsem pletenine za modne navdušenke, ki imajo rade udobna, sodobna, ženstvena oblačila, v katerih gredo lahko v službo, na potovanje ali na zabavo. Ki se ne mečkajo, ki jih iz kovčka brez likanja takoj oblečejo in jih enostavno vzdržujejo. Skratka enostavna sodobna oblačila, ki z majhnimi stilskimi triki spreminjajo stilsko podobo kot kameleoni. Oblačila prilagaja načinu življenja stranke in njeni garderobi. Sledi načelu, da je oblačilo večstransko uporabno, zato se dajo nekateri kosi nositi na obe strani.


OPTIKA OMAN

Očesna optika Oman deluje v slovenski bistrici že od leta 1996. V sodobno opremljeni optiki in specialistični ambulanti dr. Verka, lahko strankam nudimo celovit okulistični pregled, ter vam pomagamo in strokovno svetujemo pri izbiri ustreznega okvirja, stekel ali kontaktnih leč. Nudimo pestro izbiro sončnih očal za odrasle in otroke, ter športna očala za vse športne aktivnosti. Vašega obiska se že vnaprej veselimo vsak dan med 8.30 in 18.00 uro ter ob sobotah med 9.00 in 12.00 uro na ljubljanski cesti 80 v sl.b. Lahko nam sledite in nas všečkate tudi facebook stran ali obiščete našo spletno stran www.optikaoman.si


ROK DRAGIČ

V posebnem izhodu se je prestavlil tudi slikar Rok Dragič, ki je poskrbel za čudovito poslikavo majčk modelov. Profesor likovne umetnosti, slikar, grafik, risar, ilustrator, fotograf brez resnega fotoaparata… Ljubitelj vseh umetnostnih zvrsti in lepega nasploh, ki s svojimi deli razstavlja doma in v tujini. Navdih za motive svojih likovnih del črpa iz človekovega vsakdana, iz medčloveških odnosov, iz določenih dogodkov, iz poezije, glasbe, knjig in filmov. Bližje sta mu jug in vzhod kot sever in zahod…Bolj za klasiko kot trende…


TUSULIN ART DESIGN

Pod znamko Tusulin art design se skrivam Andreja Tusulin, umetnica in modna kreatorka. Prihaja iz malega kraja Zgornje Partinje na Štajerskem koncu, kjer ima danes tudi svoj mali atelje Tusulin, ki ga krasijo umetnine in modne kreacije. Začela je ljubiteljsko, s slikanjem na platno, se vpisala v slikarske tečaje in sodelovala na številnih razstavah. Nato pa ugotovila, da želi to svojo slikarsko ustvarjalnost in talent izraziti drugače. Želi nekaj kar bo njeno in pod kar se bo lahko podpisala z dušo in srcem. Tako je leta 2016 svoje ustvarjanje, svoje slike, prenesla tudi v modo. Svoje stvaritve je dodala na oblačila, torbice in nakit, ki nastajajo kot plod njene domišljije, pod mnjenimi rokami.


Za plesni vložek je poskrbela Mojca Kasjak, plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja, izvršna producentka projektov, umetniška in programska vodja festivala Platforme sodobnega plesa.


ČEVELJC

Ingrid Logar je ena redkih, ki se na slovenskih tleh še ukvarjajo z domačo obrtjo. Kljub temu, da je na tem področju novinka, so njeni čevlji unikatno izdelani iz najboljših materialov in dodatkov. Unikatni čeveljci, sešiti po meri, so ročno izdelani. Njena blagovna znamka Čeveljc letos praznuje četrti rojstni dan.

Ingrid Logar je nedavno naredila tudi velik korak in se povezala s strokovnjaki iz Laboratorija z mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Skupek idej je prispeval k inovativnemu pristopu in tako je nastal prav poseben čeveljc, ki bo zagotovo ideja stoletja. Predstavili so prvi prototip čevlja pri katerem bo mogoče bravo dela pete poljubno spreminjati in jih kombinirati z barvo torbice, ali drugim kosom oblačila. Čevelj se bo tako prilagodil vašemu stajlingu, tako da ne bo potrebe za vsako priložnost kupovati novih čevljev. Del pete bo prozoren in osvetljen z led svetilkami in peta se bo spreminjala s pomočjo NFC tehnologije, ki je v osnovi namenjena mobilnemu bančništvu. Z njo je v tem trenutku opremljena približno četrtina pametnih mobilnih telefonov, do leta 2018 pa naj bi jih bilo 90 odstotkov. Z mobilnim telefonom in aplikacijo se bo lahko prenesla barva s telefona na čevelj. Kar pomeni, da boš s kamero telefona posnel bravo torbice, obleke ali drugega dodatka in ta vzorec se bo prenesel na peto. Čevlji z NCF tehnologijo so tudi že v prodaji.

Ingrid ustvarja v svojem salonu v Slovenski bistrici več informacij pa lahko najdete tudi na nejni spletni strani www.ingridsheels.com, in na spletni strain ceveljc.si kjer poteka prodaja izdelanih čevljev preko spleta. Izdeluje tudi otroške in moške čevlje.

Foto: Aleš Kocbek

Ne spreglejte:

bottom of page