top of page

Poletno branje 2.del

Sem mislila, da bo moje letošje poletje minilo z zgolj dvema prebranima knjigama. Zmota je bila pravšnja, saj mi je na morju zmanjakalo literature in kaj mi je ostalo drugega? Pobrskala sem po spletni knjigarni in si hitro naročila še nekaj novih knjig.

Ja, rada berem - to ni skrivnost in o tem sem že pisala. Ni ga lepšega občutka, ko primeš v roke novo knjigo in zadiši po papirju. Tega se ne da opisati. Ta vonj, ki ga ima nova knjiga ali kakšna tiskana revija. In ničhe mi ne bo rekel, da vse te občutke lahko zamenja kakšen Kindle. Res ne!

Zato v meni že dlje časa tli želja, da bom enkrat lahko v roke prijela svojo knjigo. Moj roman… Ampak o tem kdaj drugič.

Ker sem letošnje poletje končno nekoliko bolj zadihala, se je med mojimi vsemi dodatki za na plažo znašla tudi knjiga Druga ljubezen – avtorice Lise Kleypas.

Priljubljena ameriška avtorica zgodovinskih in sodobnih ljubezenskih romanov se je v sagi o Travisovih razpisala že v prvi knjigi.

Druga ljubezen govori o dveh moških in eni ženski. Usodni izbiri ljubezenske zgodbe, ki vas bo prevzela.

Liberty Jones ima komaj štirinajst let in tri četrt, ko se zaljubi v Hardyja Catesa. Toda sedemnajstletni Hardy si želi od življenja več, kot mu lahko ponudi mestece Welcome v Teksasu, in čeprav ga srce vleče k Liberty, se odloči, da bo uresničil svoje sanje, ter zapusti domači kraj.

Liberty, ki mora po mamini smrti skrbeti za mlajšo sestro, ni postlano z rožicami, vendar se pogumno spopade z usodo in si utira pot naprej. Na lepem se ji nasmehne sreča, o kateri si ni drznila niti sanjati: pod okrilje jo vzame premožen, vpliven starejši moški. V novem življenju se spet prebudi tudi njeno srce. Tedaj pa jo dohiti preteklost. Se bo v precepu med dvema moškima znala prav odločiti?

V sagi o Travisovih so štiri samostojne, vendar med sabo povezane zgodbe: Druga ljubezen, Ukradeni poljub, Razgaljena preteklost in Izbira srca.


Več o knjigi lahko najdete TUKAJ.

In še eno knjigo sem prelistala. Ta pa je z naslovom Za oženit avtorice Curtis Sittenfeld. Prav tako roman, ki sem ga prebrala kot v trenu.

O vsebini:

Zakon je precenjen, razmišlja gospod Bennet, oče petih neporočenih hčera. Njegova žena je drugačnega mnenja in je pripravljena narediti vse, da bi zamož oddala vsaj najstarejši dekleti: nežno Jane, učiteljico joge, ki si močno želi otroka, in nemirno Liz, novinarko in ljubico poročenega moškega. Priložnost za to se ponudi, ko v mesto pride eden najbolj zaželenih samcev, dr. Bingley, ki prijateljuje z ošabnim nevrokirurgom Fitzwilliamom Darcyjem. Kakšen bi bil roman Prevzetnost in pristranost, če bi ga Jane Austen napisala danes? Curtis Sittenfeld nam ponuja svojo različico. Roman Za oženit je napisala v okviru Projekta Austen, predelavi šestih romanov priljubljene angleške pisateljice. Curtis Sittenfeld je avtorica več knjižnih uspešnic. Piše tudi za časopise in revije, med drugim za New York Times, Time in Vanity Fair.

Več o knjigi lahko najdete TUKAJ.

Ne spreglejte:

bottom of page