top of page

Poskrbite za vaše živali!

Skupaj z dužinico že nekaj let počitnikujemo v Dalmaciji med Zadrom in Biogradom v čudovitem mestecu Filip i Jakov. Všeč nam je lokacija, saj večino časa preživimo na čolnu in se vozimo okoli Pašmana in Kornatov. Povsem nekaj drugega je, če doživiš morje iz takšne perspektive. Vse do predlanskega leta je z nami dopustovala tudi Ajša.

Ajša je oboževala vožnjo s čolnom. Ko smo se kje zasidrali sva se podali z blazino do obale, kjer se je razmigala in opravila kar je mogla (smeh). Na splošno ni velika ljubiteljica vode in za kopanje smo jo morali prav prisiliti. Se nam je pa tudi že zgodilo, da je od same radovednosti cmoknila s čolna.

Res pa je, da so bila vroča poletja v zadnjem času (moram omeniti, da je Ajša zdaj že starejša gospa. Šteje jih 12 let) precej naporna zanjo. Morje ji je predstavljal stresen dogodek. Zato smo se odločili, da jo pustimo doma v oskrbi Gorazdove mame – moje tašče. Ajša namreč v oljarni, ki jo imamo v SV.Juriju ob Ščavnici zelo uživa in tam ima mali raj na zemlj, kot se jaz večkrat pošalim. Veliko bolje ji je, čeprav pa jo mi na morju pogrešamo.

Naša Ajša v oljarni redno bdi nad ljdumi, ki nas obiščejo. Navadno leži na travi zunaj pred klopco in se ne pusti motiti. Opazi pa vsakega. Sicer ne laja, ampak spremlja vrvež okoli nas. Poleti ima to navado, da nenehno hodi na sonce. Če smo recimo mi na hladu zaprti v hišo ona stoji pred vrati in tako dolgo »javka«, da je nekdo ne spusti ven. Potem gre na sonce in pride čez 10 minut nazaj. No in to se ponavlja na vsakih 15 minut. Tako da se včasih že jezim, saj jo ravno spustim ven, se vsedem, ko ona že pride noter in spet hoče ven.

Poletje je čas, ko morate za svoje štirinožne prijateljčke še bolj skrbeti, da imajo zadostno svežo tekočino in senco. Ne pozabite, tudi oni težko prenašajo vročino.

Poskrbite, da bodo dobili tudi lahke obroke.

Pri nas hrano za Ajšo kupujemo v trgovinah Premium Pet, kjer najdemo veliko izbiro.

In tokrat imam tudi vzorčke za vas. Hitro lajkat post in delit. In nekomu izmed vas podarim vzorček!

Ne spreglejte:

bottom of page