top of page

Poklon Sambi

Ob praznovanju 100. obletnice nastanka prvih glasbenih samba ritmov, Havaianas podarja svoj poklon kultno glasbeno-plesni ikoni.

Samba pozna več vrst plesnih gibov, zato so se pri Havaianas odločili, da bodo poudarili štiri vrste, ki so zaznamovale ta vesel in nalezljiv ritem: Samba de Roda – pojavila se je nekje v devetnajstem stoletju in ponazarja afro-brazilski slog plesa s plesnimi elementi umetniškega stila Capoeire

Najbolj znana v Evropi je Samba Endrego, ki se je pojavila v Rio de Janeiru, leta 1950. Ustvarjena je bila posebej za parade šol s sambo.

Zvrst, za katero se domneva, da je odgovorna za širjenje nalezljivih ritmov po preostalem delu sveta, je Samba Exaltaco. Pojavila se je leta 1939 ter predstavlja manj rustikalno in prefinjeno sambo. Ima domoljubno noto, ki je znana po svojem slavljenju lepote in veličine Brazilije.

Končno še Samba-Canção (song-samba), ki se je pojavila ob koncu leta 1920, v času modernizacije mestne sambe v Rio de Janeiru. Znana je po svojih kompleksnih melodijah in počasnejšemu ritmu ter ljubezenskih temah.

Zaplešite Sambo v Havaianas japonkah, ki izžarevajo brazilski duh svobode, ritma in plesa v barvah, značilnih za Brazilijo. Popestrite letošnje poletje in zakorakajte proti novim in vročim ritmom poletnih noči.

Po svetu so v režiji Havaianas organizirani tematski dogodki, na katerih so predstavljene zvrsti sambe, kjer so gostje deležni nalezljivih samba ritmov, ob ogledu profesionalnih plesalcev sambe ter izzvani, da tudi sami zaplešejo. Nazadnje je bil dogodek organiziran v Zagrebu in Parizu. Domačin pariškega dogodka je bil Vincent Cassel, ljubitelj Havaianas in veliki oboževalec sambe in Brazilije!

Nič ne predstavlja Brazilce bolje kot ritem, glasba in ples. Z Havaianas lahko ujamete ta ritem in razširite pridih brazilskega leta.

Ne spreglejte:

bottom of page