top of page

„Portreti iz Brazilije“

Havaianas predstavlja projekt „Portreti iz Brazilije“ – kolekcija Retratos

Potiski priznanih brazilskih umetnikov po svetu širijo brazilsko kulturo in način življenja.


S projektom ''Potreti iz Brazilije'' Havainas , v sodelovanju z Ricardom Negrom, umetnikom iz São Paola, ustvarja edinstveno kapsule kolekcijo japonk s potiski, ki prikazujejo stvarnost tisočih prebivalcev različnih skupnosti raztresenih po vsej Braziliji. Vsak posamezni motiv izraža vsem poznano veselje do življenja in nedolžno ter sentimentalno intimo posameznika, ki je s to stvarnostjo in stališči povezan še od ranega otroštva. Kolekcija je na voljo v treh različnih grafikah Ricarda Negra, ki na razigran način prikazujejo resnični scenarij siromašnih četrti v Complexo de Grajaú, eni največjih skupnosti v južnem delu mesta São Paolo, kjer je Ricardo odraščal in kjer živi še dandanes.

Čeravno različnih barv gumijastih trakov, vsi modeli v tej liniji delijo značilne Havainas barve z dodatkom slikovitih okoliških hišic, katere so vedno zelo barvite in bočno umeščene, kar je hkrati tudi umetnikov zaščitni znak. Poleg umetniške vrednosti, kolekcija ''Portreti iz Brazilije'' nudi nov pogled na preprosta življenja tisočih skupnosti in vnaša peščico barv v realni vsakdan, ki ni vedno tako optimistično barvit.


''Portreti iz Brazilije'' so prva izdaja projekta, ki bo nedvomno postal eden velikih hitov znamke Havainas.


O UMETNIKU:

Ricardo Negro, samooklicani slikar in »fakin« s polnim imenom Ricardo Alves da Silva Miranda, je diplomiral iz slikarstva, obdelujoč različne tematske sklope znotraj svojega umetniškega opusa. Danes večino časa posveča poučevanju in slikanju v revnih skupnostih ter okrajih po Braziliji. Ricardo je predaval slikarstvo in umetnostno zgodovino na lokalnih šolah v regijah Grajaú, Parelheiros in Capela do Socorro ter dve od teh šol celo obogatil z velikimi barvitimi freskami. Zastopan s strani Robert Britto galerije, Ricardo Negro aktivno sodeluje pri vseh pomembnih umetniških dogodkih v Braziliji in po svetu ter je izbran kot ekskluzivni ambasador Havainas projekta „Portreti Brazilije“.

Ne spreglejte:

bottom of page