top of page

Razvajanje po sončenju


Zdi se, da o nevarnosti sončenja in poškodbah, ki jih povzročajo ultravijolični žarki, vemo že vse. Utegne pa vas presenetiti, kako dolgo po umiku s sonca se v koži še naprej tvorijo poškodbe. Odslej boste še bolj pozorni na nego kože po izpostavljanju soncu.


Poletje je res čudovito. Dnevi so polni sonca, počitka in prijetnih ohladitev v morju, jezeru ali bazenu. A poletje spremljajo tudi neprijetnosti, kot so sončne opekline, zategovanje kože in njena izsušenost. Znano je, da so ultravijolični žarki zelo nevarni, celo karcenogeni, povzročajo kratkotrajne in dolgotrajne poškodbe kože ter jo tudi hitreje starajo. Dermatologi zato priporočajo, da se izogibamo močnemu soncu med 10. in 15. uro, kožo tudi zaščitimo z oblačili in sončnimi kremami z visokim zaščitnim faktorjem.


Proces poškodbe kože se nadaljuje še do štiri ure po umiku s sonca


Manj znano pa je, da se procesi, v katerih se poškodujejo kožne celice, nadaljujejo tudi, ko se s sonca že umaknemo. Raziskava ameriške univerze Yale (februar 2015), objavljena v znanstvenem časopisu Science, je namreč pokazala, da poškodbe v koži nastajajo še do štiri ure po umiku s sonca. Tudi do polovico vseh poškodb torej nastane drugje, na poti domov, v stanovanju, v avtomobilu in ne na plaži. Melanin, naš naravni ten kože in hkrati obrambni sistem, namreč vsrka sevanje UV žarkov in ga nato postopoma sprošča. Do tega dognanja so znanstveniki prišli šele pred dvema letoma.


Poskrbite za kožo po izpostavljanju soncu


Za zaščito in nego kože moramo torej poskrbeti tudi po tem, ko se s sonca že umaknemo. Takrat je čas, da kožo, izsušeno od sonca, vetra, soli in klora, intenzivno navlažimo in jo oskrbimo s snovmi, ki ublažijo neprijetne in tudi nezdrave posledice.


V veliko pomoč pri tem nam je lahko NIVEA SUN vlažilni losjon za nego po sončenju z oljem avokada. Ta kožo pomiri, ohranja njeno prožnost in podaljša poleten ten. Ob rdečini si lahko pomagate z NIVEA SUN SOS losjonom za nego po sončenju, zasnovanim posebej za to, da kožo, ki je poškodovana od UV žarkov, morske soli in klora, hladi ter jo dolgotrajno navlaži. Posebna formula kožo nemudoma pomiri in pomaga lajšati poškodbe kože od nevšečnih poletnih vplivov. Vlažilni losjon za nego po sončenu pa lahko nanesete tudi drugače. NIVEA SUN In-Shower losjon nanesete na telo med tuširanjem in ga tudi izperete. Losjon s hladilno formulo z morskimi minerali kožo nemudoma ohladi, ta pa takšna ostane tudi, ko jo obrišete z brisačo.


Vsekakor premišljeno izberite sredstva za nego telesa po sončenju, saj mnogi izdelki kožo le občutno ohladijo, pri tem pa ne odstranijo s telesa škodljivih delcev klora.


Po dolgem sončnem dnevu zahteva koža posebno nego

NIVEA Sun SOS obnovitveni losjon za nego po sončenju je posebej zasnovan, da ohladi in pomiri kožo, ki je bila izpostavljena soncu, hkrati pomaga ohraniti dolgotrajno lepo porjavelost. Inovativna formula pomiri kožo, obremenjeno od sonca, in poskrbi za takojšen boljši občutek. Z novim kompleksom pomiri rdečino, zmanjša znake draženja zaradi sonca in pomaga popraviti poškodbe zaradi sonca, da si lahko koža popolnoma opomore.

NIVEA Sun vlažilni losjon za nego po sončenju z oljem avokada kožo pomirja, jo hladi, ohranja njeno prožnost in zagotavlja obstojno porjavelost. Losjon z intenzivnim vlažilnim delovanjem, ki ga koža hitro vpije, vsebuje naravne izvlečke morskega izvora. Z redno uporabo po sončenju povečuje raven vlage v koži in ji podarja občutek svilnate mehkobe.

Sun In-Shower osvežujoč losjon za nego po sončenju je enostaven način za osvežitev in pomiritev kože po izpostavljenosti soncu. Losjon z osvežujočo formulo z izvlečki kumare nanesite neposredno po umivanju, ko ste še v kabini za tuširanje. Sperite, se obrišite in že lahko uživate v navlaženi koži in svežem občutku. Koža je globinsko navlažena in zapeljivo gladka brez mastnega občutka.

Ne spreglejte:

bottom of page