top of page

Kiana je izbrala!

V času poletja, od kar imam Kiano, še posebej skrbim, da se držive urnika in rutine na plaži. Izogibanje sonca med 12-16 uro, ter pravilna zaščita kože je pri nas zelo pomembna.


Zakaj? Vedno večje ozaveščanje ljudi je, da sončni žarki niso tako nenevarni.

Težava se pojavi pri otrocih, saj zaščitni mehanizmi otroške kože še niso tako učinkoviti kot pri koži odraslih. Poroženela plast je tanjša, zaščitna funkcija kože pa še ni povsem razvita. Poleg tega so otroci tudi pogosteje izpostavljeni UV-sevanju. Dokazano je, da poškodbe zaradi UV-žarkov ter pogoste sončne opekline v otroštvu povečajo tveganje za razvoj kožnega raka v odrasli dobi.


Mag. Metka Adamič, dr. med. pojasnjuje: »Več kot polovica vsega žarčenja prejmemo že pred obdobjem polnoletnosti in prav v otroštvu in obdobju mladostništva vpliv sončnih žarkov na koži povzroči večino škode. Vendar koža teh napak ne odpušča, temveč jih vestno skladišči in sešteva. Prve okvare kožnih celic se začnejo že ob prvem nezaščitenem sončenju dojenčka in se tako skozi leta kopičijo. Do neke mere organizem še lahko popraviti nastalo škodo, če pa je okvar preveč, kloni. Večjo možnost, da se pri nekomu razvije melanoma, imajo tisti, ki so imeli v otroštvu večje poškodbe kožnih celic zaradi sončnih opeklin.”


Potrebo po preživljanju časa na toplih sončnih žarkih, hkrati pa ohraniti zdravo mero previdnosti, dajeta liniji Eucerin SUN Kids za naše najmlajše ter Eucerin SUN za tiste malo večje. S skrbno razvitimi izdelki za zaščito kože pred UV-svetlobo in visokoenergijsko vidno svetlobo z zelo visokim (ZF 50+) zaščitnim faktorjem. Povrhnjico telesa je zmeraj potrebno zaščititi pred poškodbami zaradi škodljivih učinkov sonca, zato je vsakodnevna raba ustrezne zaščite nujna.

Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+

Sprej za zaščito pred soncem z zelo visoko UV-zaščito za otroke, starejše od enega leta. Nemasten, vodoodporen sprej, ki se enostavno nanese, ščiti otroško kožo pred sončnimi opeklinami in zmanjša tveganje za dolgoročne poškodbe kože zaradi UV-sevanj

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+

Losjon za zaščito pred soncem z zelo visoko UV-zaščito za otroke, starejše od enega leta. Nemasten, vodoodporen losjon ščiti otroško kožo pred sončnimi opeklinami in zmanjša tveganje za dolgotrajne poškodbe kože zaradi UV-sevanja.

Eucerin Sun losjon z mineralnimi filtri za zaščito otroške kože pred soncem ZF 30

Losjon za zaščito pred soncem s srednje visoko UV-zaščito za dojenčke po 6. mesecu starosti ter za majhne otroke.

Ne spreglejte:

bottom of page