top of page

Rimske terme

»VSE POTI VODIJO V RIMSKE TERME«

Po službeni dolžnosti sem sem udeležila piknika – druženja s finalistkami Miss Slovenije, ki so ga pripravili v Rimskih termah. Priznam, to je bil moj prvi obisk pri njih in navdušena sem bila nad njihovo ponudbo.

Že sam prihod v hotelsko recepcijo obljublja razvajanje kot v zgodovini. Brezčasna eleganca ambienta me je popeljala po hodnikih do nadstandardno opremljene suite, kjer naju je s hčerkico že čakala velika okrogla postelja in otroška zanjo.

Večer je minil v znamenju druženja z elpoticami in vrhunsko kulinariko v restavraciji Sofija, ki slovi po odličnih domačih slovenskih in mednarodnih jedeh. Sestavo jedilnega lista narekujejo letni časi in sveže sestavine iz domačih logov, gurmanske užitke pa zaokroža izbor vrhunskih vin iz vseh slovenskih pokrajin. Lepotice pa so za konec poskrbele še s svojimi doma ustvarjenimi sladicami.

Rimske terme, termalni raj, se razprostira na griču prečudovitega okolja Rimskih Toplic, ki ima za sabo bogato zgodovino. Vrelce z zdravilno termalno vodo so cenili že Rimljani, kasneje pa zaradi njih na oddih prihajali tudi številni ugledni gostje. V Rimskih termah še danes slovijo po eni najbolj zdravilnih termalni vod v Sloveniji, svežem zraku, krasnih sprehajalnih gozdnih poteh in blagodejni klimi. Prav njihov wellnes program pa sva preizkusili tudi s hčerkico. Kopanje v čuodviti termalni vodi je bilo nadvse sproščujoče.

Namestitev v Rimskih termah zaokrožajo trije hoteli kategorije štirih zvezdic (Sofijin dvor, Rimski dvor in Zdraviliški dvor) in apartmajske vile, ki v 190 sobah nudijo namestitev za okvirno 370 oseb.

V Wellness centru Amalija so gostom na voljo savne, masaže, odlične kozmetične in bazenske storitve, med katerimi je posebnost bazen, grajen v rimskem slogu. Ponudbo dopolnjuje Medicinski center Valetuda, ki ga priporočajo vsem s kroničnimi ali akutnimi bolečinami v sklepih in težavami s hrbtenico. Hitro okrevanje lahko pričakujejo tudi ljudje z dihalnimi težavami, saj ima klima na območju term izjemne blagodejne učinke na dihala.

Če bi imela na razpolago več časa bi zagotovo izkoristila še njihove aktivnosti, ki jih ponujajo. V bližnji okolici imajo namreč številne zgodovinske znamenitosti.

Prvinskost rimskega časa se trudijo pričarati na vsakem koraku, prav gotovo pa jo je najbolj čutiti v Historičnem delu. Tam so na voljo številne kopeli z zdravilno termalno vodo iz globine 1000 m in temperaturo 39 stopinj. Je bogata z minerali, ki blagodejno vplivajo na bolezni, obravnavane v sklopu medicinskega centra.

Več o Rimskih termah najdete TUKAJ.

Ne spreglejte:

bottom of page