top of page

Predstavitev knjige

Nova knjiga dr. VERONIKE PODGORŠEK

Ljubezen na terapiji

Vodnik do srečnega partnerstva


Pred kratkim sem se udeležila predstavitve knjige psihologinje dr.Veronike Podgoršek, ki je v nakupovalnem središču Europark v Mariboru razkrila skrivnosti njene nove knjige Ljubezen na terapiji: vodnik do srečnega partnerstva.

Zelo zanimivo mi je bilo prisluhniti pogovoru, ki ga je z dr.Veroniko Podgoršek vodila urednica Urška Kaloper. Preplet strokovnih spoznanj njenega dela in številnih življenjskih nasvetov, ki nas vodijo v izpolnjujoč odnos s sabo in drugimi je osrednja tema knjige. V knjigi pa se avtorica loteva najrazličnejših vodikov odnosov s poudarkom na partnerstvu.


Danes se partnerski odnosi srečujejo s številnimi izzivi. Danes ni mojstrovina imeti odnos – takšen ali drugačen. Mojstrovina ga je ohraniti, graditi in spoštovati. Številne življenjske nasvete podaja tudi avtorica, ki ima na tem področju tudi nemalo katere izkušnje.


Ob listanju knjige (nisem je še prebrala, saj si jo hranim za dopust, ko bom imela nekoliko več časa in miru), so me pritegnile teme, ki jih je avtorica razdelala. Zasledili boste poglavja o intimnosti, spolnosti, družini in komunikaciji.

Poglavitni sestavini vseh odnosov, meni avtorica, sta intimnost in komunikacija, »tista temelja, na katerih vse zraste, se nadgrajuje in tudi pade«, zato prav ta tematska sklopa uvedeta oziroma skleneta vsebino knjige. Podrobneje so obdelani še družinski odnosi in spolnost. Avtorica pri tem mojstrsko prepleta teoretska spoznanja in izkušnje iz svoje bogate terapevtske prakse, v kateri je pomagala že več kot dva tisoč posameznikom in parom, zato analizo in nasvete spretno dopolnjuje s primeri iz resničnega življenja. Veliko jih je, zato se v njih lahko najde prav vsak.

To so štiri poglavitni temelji na katerih moramo graditi dobre partnerske odnose. In kako je če nam na enem (ali morda večih) poglavjih tukaj peša? Če gre v odnosih kaj narobe, ni hujšega nezadovoljstva, stiske, bolečine in frustracij. Zapademo v neke ponavljajoče se vzorce, začaran krog, ki partnerski odnos kot lijak posrka vase. Kako spremeniti sebe v odnosu do partnerja, kako spremeniti oba?


Vas je zamikala vsebina? Knjigo najdete na policah knjigarn Mladinska knjiga.

Knjigo lahko virtualne prelistate na spletni strani emka.si.

Foto: Željko Zeleničič za Europark

Ne spreglejte:

bottom of page