top of page

Spanje na vodni postelji

Od kar pomnim imam težave z alergijami in ko sva se s partnerjem odločala za nakup nove postelje, sva oba takoj pomislila na vodne. Obiskala sva kar nekaj sejmov in se dobro pozanimala o vodnih posteljah, saj sva slišala tako prednosti, kot slabosti le teh.

Slišala sva celo stavek: »Ko enkrat spiš na vodni postelji, je za nič na svetu več ne menjaš,« v kar sva najprej podvomila. A izkazal se je za še kako resničen. (smeh)


Ampak če se vrnem nazaj, k prvotni izbiri ležišča. Pri meni je težava v alergijah, pri mojem možu pa bolečine v hrbtenici. Eden najpogostejših povzročiteljev alergije v zaprtih prostorih je pršica hišnega prahu. Zato je potrebno nenehno sesanje in čiščenje. Najhuje pa je pri spanju, saj se v postelji zadržuje približno 10.000 pršic. Izobilje vlage in odmrla koža v ležišču ustvarja idealno okolje za njihovo rast in razmnoževanje. Grozljivo je, ko se v ta dejstva poglobiš. Zato sem se tudi odločila, da si bom pomagala s pravim vodnim ležiščem slovenskega proizvajalca Lectus, ki mi je olajšalo spanje. Nakup vodne postelje je bil najboljša naložba v moji hiši, ker se umazanija in bakterije v notranjosti vodne postelje ne morejo nabirati. Površino vodnih jeder očistiš s čistilom, prijetna toplota pa čez dan osuši zgornjo prevleko, za kar poskrbi, da zvečer ležeš v suho posteljo. Ne zavedamo se, da dobro tretjino svojega življenja preživimo v postelji in prav zaradi tega je pomembno, da so izpolnjeni vsi pogoji dobrega spanca.

Pri mojem možu pa je bila težava v hrbtenici. Navadno se na navadnem vzmetišču hrbtenica ukrivi in s tem nastaja pritisk na medvretenčne ploščice ali diske (po domače). Deli hrbtenice posledično pritiskajo in bolečina te lahko spremlja cel dan. Kot sva izvedela je zelo pomembno da se te medvretenčne ploščice ponoči razbremenijo in slednje ti omogoča prav vodna postelja s prilagajanjem telesu. Druga stvar pa je tudi toplota vodne postelje. Toplota vodne postelje skrbi za boljšo prekrvavitev in s tem ponoči porabiš manj energije. Enakomerna podpora in regulirana toplota vodne postelje sta učinkovito orožje proti bolečinam pri revmatičnih obolenjih.

Z možem sva oba prišla do zaključka, da je bila to najboljša naložba v najini hiši. In res je, od kar spiva na vodnji postelji imava velike težave, kadar spiva kje drugje. Spanec in počitek ni tako kvaliteten, kot na vodni posetlji. Zdaj, od kar pa sva postala starša pa razmišljava tudi, da bo naslednji nakup, ki ga bova naredila za najino hčerko zagotovo vodna postelja tudi zanjo.

Ne spreglejte:

bottom of page