top of page

Franch-ova Bianka

Več kot stoletje je namen podjetja Franck, da svojim uporabnikom polepša trenutke vsakdana in tako tudi linija Bianka instant napitkov iz žitaric, sladu in cikorije nadaljuje s to tradicijo.

Okusni Bianka instant žitni napitki s svojimi privlačnimi okusi in kremno aromo ponovno osvajajo nove generacije uporabnikov, ki imajo tokrat priložnost odkriti različne izdelke Bianka. Ti instant napitki nastanejo s procesom ekstrakcije in praženja ježmena, rži, sladu in cikorije ter so pripravljeni v samo eni minuti, le prelijemo jih z vročim mlekom ali vodo.

In kakšen je okus?

Kremast napitek, ki prija ob dopoldanski gneči. Bogat z vlakni, ki jih vsebujejo prav žitarice in cikorija. Bianka žitni napitki so najbolj primerni za vse, ki želijo uživati v naravnem in okusnem napitku, kot tudi za tiste, ki skrbijo za uravnoteženo prehrano, so telesno aktivni ali potrebujejo poseben režim prehrane. Zahvaljujoč cikoriji ti napitki ne vsebujejo kofeina in so primerni za vse generacije in stile življenja ter se lahko pijejo kadarkoli čez dan.

Linija Bianka je sestavljena iz treh izdelkov:

Bianka Classic v kombinaciji žitaric, cikorije in sladu izpostavlja privlačno sladko aromo, čeprav ne vsebuje dodanega sladkorja.

Bianka 100% Cikorija je v celoti narejena iz te gomoljaste rastline in je primerna za ljudi, ki živijo aktivno ali le iščejo okusno alternativo kavi.

Bianka Čokolada je odlična čez cel dan, upreti se ji ne morejo tako otroci kot odrasli.

Uspešni začetki podjetja Franck temeljijo prav na napitkih iz cikorije in žit. Ustanovitelj podjetja Johann Heinrich Franck, nemški trgovec in podjetnik, je leta 1827 kot prvi na svetu uspel predelati cikorijo v okusni napitek. Glede na to, da je bila kava v tistih časih zelo draga in za večino nedostopna, je bil žitni napitek odlična zamenjava. Zahvaljujoč tej zamenjavi že od nekdaj uživamo v beli kavi, narejeni na osnovi cikorije. Pomembno je tudi poudariti, da brez tega ne bi bilo niti cappuccina niti macchiata in drugih kombinacij kave in mleka, kajti mleko se je v omenjene napitke pričelo dodajati šele s širšim sprejetjem in uporabo cikorija.

“Ječmen, rž, slad in cikorija so bogat vir prehrambenih vlaken, katere se še posebej priporočajo osebam, ki skrbijo za zdrav način življenja, sledijo načelom zdrave prehrane, športnikom, vegetarijancem in veganom, nosečnicam in otrokom ter osebam, ki želijo uravnavati svojo telesno težo,” poudarja Diana Gluhak, mag. Nutr. svetovalka za nutricizem.

Cikorija je odličen vir prehrambenih vlaken, še posebej inzulina, ki deluje probiotično, kar pomeni, da stimulira rast skupine bifidobakterij - mikroorganizmov, pomembnih za človeško mikrofloro, ki vzpodbujajo elemente imunskega sistema.

Ječmen je znan kot “eliksir moči”, predvideva se, da so to energijsko polno živilo vzgajali pred 10 tisoč leti in jo uporabljali kot osnovno živilo pri pripravi jedi za športnike. Za razliko od drugih živil ječmen vsebuje okrog 35% nezasičenih maščob, ki lahko vplivajo na zmanjšanje holesterola v krvi.

Slad se poleg varjenja piva uporablja za pridobivanje napitkov iz žit. Moka, ki jo dobimo iz ječmenovega slada, vsebuje tudi vitamin B12, ki ga sicer redko najdemo v rastlinski hrani.

Rž zaradi velike količine prehrambnih vlaknin priporočamo sladkornim bolnikom, pogosto pa je tudi sestavni del shujševalnih diet, ker nam daje občutek sitosti.

Ne spreglejte:

bottom of page