top of page

Poletno branje!

Prvega junija je Ljubljano prvič obiskala Ingrid Divković, avtorica knjige Vas j..e ego? Knjigo, ki bo junija in julija vidno izpostavljena knjigarnah Mladinske knjige bo v torek 13.junija ob 18.uri predstavila tudi v Mariboru. Mestna knjigarna, Ulica 10.oktobra 4.



NEKAJ O AVTORICI

Ingrid je 32-letna profesorica hrvaškega jezika in književnosti in filozofije. Kot novinarka in voditeljica je delala na televiziji, zdaj je predvsem pisateljica in aktivna blogerka.


Prijazna in sproščena Hrvatica, rojena v Reki zase pravi, da je nemirna in radovedna, optimistična in vesela, vedno zaljubljena; v knjige in v morje in vanj. Ko se je za nekaj mesecev preselila na Tenerife, se je njena knjiga Vas j**e ego? na Hrvaškem povzpela na vrhove najbolj branih in najbolje prodajanih knjig. Njena knjiga, v domovini že štirikrat ponatisnjena uspešnica, je dvignila veliko prahu. Avtorica želi pokazati na nevidnega, a močnega sovražnika, gospoda Ega, da bi ga ozavestili in se ga rešili.

Z njo je v Slovenijo pripotovala tudi Alis Marić, gonilna sila spletnega mesta Čitaj knjigu, ki je prva odkrila Ingrid in njen talent ter sedaj skrbi za njeno promocijo.

Ingrid Divković bo svojo knjigo predstavila tudi v Sloveniji, zato ne zamudite priložnosti, da jo doživite v živo. V Mariboru jo bosta na dogodku sprmeljala tudi podjetja L'Occitaine in Jamnica. Citati Ingrid Divković so namreč v letošnjem letu napisani na steklenicah priljubljene vode Jana, predstavnike podjetja L'Occitaine pa je Ingrid navdušila že na Hrvaškem in so se z veseljem odzvali ponudbi za sodelovanje.

Življenja ni treba razumeti, treba ga je živeti, pravi Ingrid.

O KNJIGI

Ingrid Divković: VAS J**E EGO?: zgodba o tistem, o čemer se ne govori

Danes se dokazujem samo sebi. In, da. Ne osvajam več tujih vrhov. Samo svoje.

Gospod Ego. Nevidni morilec, tihi sovražnik, razdiralec družin, karier, razmerij. Nekdo, ki zmore z nasmehom gledati, kako propadamo. Zmore gledati, in ob tem niti ne trzne. Je naš ego vreden toliko, da smo pripravljeni uničiti svojo družino, svoje telo, svojo ljubezen in svoje življenje za nekaj, kar v resnici niti ne obstaja?

Kajti Ego je kot cenen parfum. Čez čas ga ne vonjamo več, drugi pa močno občutijo njegovo smrdljivo navzočnost.

LINK

Ne spreglejte:

bottom of page