top of page

Kako nas vidi sonce?

Blagovna znamka Eucerin je začela s projektom: Kako nas vidi sonce, pri katerem z UV kamero potuje po Sloveniji in osvešča javnost pred nevarnimi vplivi sonca in pomembnostjo zaščite pred soncem.

Na dogodku ob Ljubljanici so se novinarji lahko fotografirali z UV kamero in se prepričali, kako dobro zaščitijo izdelki za zaščito pred soncem. In tudi sama sem se odzvala novi predstavitvi.Na fotografijah se namreč jasno vidi, da na mestih, kjer se namažemo, koža postane črna, kar pomeni, da je popolnoma varna pred vplivi UV žarkov.

Mojca Dobrovoljc, vodja farmacevtskega programa za Eucerin je zbranim novinarjem povedala: »Ta vrsta videografije omogoča, da vizualiziramo nevidni UV-del sončne svetlobe. Poleg tega prikazuje interakcijo med UV-svetlobo in kožo. Običajne kamere navadno ne zaznajo tega dela svetlobnega spektra. Tako potrebujemo posebno kamero in celo vrsto filtrov, da lahko prikažemo samo UV-svetlobo. To kamero lahko uporabite zunaj na običajen poletni dan ali v zaprtih prostorih s pomočjo posebne UV-osvetlitve.”


Žal je v Sloveniji še vedno veliko ljudi, ki ne zaščitijo svoje kože dovolj, ko jo izpostavijo UV-žarkom. Še vedno velja razmišljanje, da je zaščita potrebna samo na dopustu. Ugotovitve našega tesnega sodelovanja z dermatologi kažejo, da je eden od glavnih razlogov za to pomanjkljivo razumevanje vpliva UV-žarkov na kožo in načina, kako delujejo izdelki za zaščito pred soncem. S to kamero lahko ponazorimo nevidni UV-del sončne svetlobe in jasno pokažemo poškodbe kože. Poleg tega prikazuje interakcijo med UV-svetlobo in kožo. Tako želimo z akcijo povečati zavedanje o potrebi po zaščiti pred soncem, da bodo ljudje lahko varno uživali v vsakem trenutku na soncu. Vsem tistim, ki že pravilno uporabljajo izdelke po bi radi povedali in pokazati, da delajo prav, je povedala Mojca Dobrovoljc.




»Eucerin je zaščita, ki presega UV filtre ter ponuja tri temeljne prednosti: fotostabilni sistem UV-filtrov širokega spektra (UVA- in UVB-zaščita), biološko celično zaščito, ki delujejo kot antioksidant oz. pomaga pri regeneraciji poškodovane DNK v celičnem jedru in učinkovite sestavine za boj proti obstoječim znakom staranja. To ustreza zahtevam, ki ji dermatologi pričakujemo od sodobnih sredstev za zaščito kože. Eucerin je medicinska kozmetika, katere učinkovitost je dokazana s kliničnimi študijami«, pravi strokovnjakinja dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med.


V prihodnjih dneh bo Eucerin UV kamera potovala po slovenskih krajih, kjer se bodo lahko mimoidoči slikali in videli, kakšne posledice imajo od sonca in kako pomembna je zaščita pred sončnimi žarki.

25. maja v Europarku v Mariboru od 9. do 20. ure

26. maja v City Centru v Celju od 9. do 20. ure

09. in 10. junija v City parku v Ljubljani od 9. do 20. ure

11. junij v Tivoliju, v okviru Čarobnega dne

15.6. do 17.6 v Supernovi na Rudniku, od 9. do 20. ure

Fotograf: Vid Ponikvar

Ne spreglejte:

bottom of page