top of page

Težave s pigmentacijo 2.del

Pred natanko 4 tedni sem napisala prvi blog o moji težavi s pigmentacijo. Lahko ga preberete TUKAJ.

Moj obraz je zgledal takole:

Ob raziskovanju spleta in posvetu s prijateljicami sem izvedela, da ima Eucerin posebno linijo namenjeno prav temu. In začela sem jo redno uporabljati. In rezultat! Jaz sem po 4-ih tednih navdušena!!!!

HIPERPIGMENTACIJA

Izpostavljenost soncu je glavni vzrok za pojav hiperpigmentacije, saj prav sončna svetloba sproži tvorbo melanina. Melanin deluje kot naravna zaščita kože pred soncem, ščiti jo pred škodljivimi UV žarki. To je razlog, da na soncu porjavimo. Prekomerna izpostavljenost soncu pa lahko zmoti ta proces in privede do hiperpigmentacije.


Hiperpigmentacija se pojavi zaradi prekomerne tvorbe melanina na določenih predelih kože. Pigmentne madeže, kot so starostne pege, povzroči izpostavljenost soncu. Praviloma se pojavijo na obrazu, dlaneh in rokah, saj so ti predeli telesa pogosto najbolj izpostavljeni soncu. Linija Eucerin EVEN BRIGHTER je primerna tako za obraz kot dlani, roke in prsni koš, oziroma za vsa območja, kjer se pojavijo starostne pege, pege in temni madeži.



Pigmentni madeži so običajno majhna, potemnela območja kože. Majhne madeže na telesu učinkovito zmanjšuje korektor Eucerin EVEN BRIGHTER, ki ga nanesemo neposredno na temne madeže. Vidno zmanjšani madeži se pokažejo že po 12-ih tednih. Kljub temu, da zmanjšuje tudi neenakomeren ten kože, je bolj primeren za majhne madeže. Visoka koncentracija B-resorcinola je skupna tako korektorju kot dnevni in nočni kremi ter koncentratu Eucerin EVEN BRIGHTER. B- resorcinol proti hiperpigmentaciji nastopa najbolj ostro, saj deluje kot zaviralec encima, ki tvori melanin. Ker nanj vpliva že pri njegovem izvoru, naredi polt svetlejšo in enakomernejšo.

Pred soncem in hiperpigmentacijo hkrati, se lahko zaščitite z vlažilno dnevno kremo Eucerin EVEN BRIGHTER. Ta z zaščitnim faktorjem ZF 30 učinkovito zmanjša izrazitost hiperpigmentacije ter kožo že po štirih tednih redne uporabe naredi bolj sijočo, polt pa bolj enakomerno. Ker ima visoko UVA in UVB zaščito, preprečuje nadaljnje poškodbe kože zaradi sonca tudi med prvomajskim oddihom.


Ko se temni madeži že pojavijo, lahko izpostavljenost soncu stanje še poslabša, saj pege, starostne pege ter melazma in madeži zaradi postinflamatorne hiperpigmentacije postanejo še temnejši. Z omejevanjem časa preživetega na soncu, nošenjem zaščitnih oblačil in uporabo sredstva za zaščito pred soncem širokega spektra z visokim zaščitnim faktorjem, zmanjšate tveganje za nastanek hiperpigmentacije ter preprečite poslabšanje stanja obstoječih temnih madežev. Obenem pa pri postinflamatorni hiperpigmentaciji za močnejše delovanje sredstev poskrbi hranilna nočna krema za zmanjšanje pigmentacije Eucerin EVEN BRIGTHER. Ta zmanjšuje izrazitost hiperpigmentacije, ko koža počiva ter tako poskrbi, da se povrhnjica bori za bolj sijočo in enakomerno polt tudi ponoči. Gliciretinska kislina, ki je skupna vsem izdelkom linije Eucerin EVEN BRIGTHER, spodbuja koži lastne obnovitvene procese zaradi poškodb UV sevanja, obenem pa kožo razvaja s svojimi antioksidativnimi in protivnetnimi lastnostmi.


Delovanje dnevne in nočne kreme izboljša koncentrat Eucerin EVEN BRIGTHER, ki se nanese kot serum neposredno na madež dva krat dnevno, pred nanosom dnevne in nočne kreme. Prvi vidni učinek zmanjšanja pigmentnih madežev je tako viden že po štirih tednih. Ker je tako učinkovit, ga je treba nanesti samo na madež in ne tudi okoli madeža, saj lahko pride do posvetlitve tega dela kože.


IN MOJ REZULTAT! Po 4 tednih več kot viden učinek! Res sem zadovljna. Prilagam pa vam slikico, ki ni obdelana z nobenim filtorm, nič poretuširana ali popravljena. Takšna kot sem. (Pa podočnjakov ne glejte. Razlog, da zadnje dni spim bolj malo (smeh).

Po 4 tednih vam znova pokažem fotografijo, saj bom s terapijo nadaljevala!

Ne spreglejte:

bottom of page