top of page

Izbor za Miss Gorenjske v teku

Tekmovanje za regijski predizbor Miss Gorenjske za Miss Slovenije je v polnem teku. Lepotice so se čez vikend mudile v Kranju na treh čudovitih lokacijah, kjer so izdelovale gregorčke.

V Kranju so na treh lokacijah (Kranjske hiše, Layerjeve hiše in gradu Khiselstein) finalistke Miss Gorenjske za Miss Slovenije na Gregorjevo izdelovale gregorčke. Na Gorenjskem na predvečer praznika še danes ohranjajo običaj spuščanja razsvetljenih barčič in hišic (imenovanih gregorčki) v vodo. Po starih šegah namreč na ta dan sv. Gregor v vodo vrže luč. Druženje se je nato nadaljevalo v Starem Mayerju, kjer so finalistke imele predstavitev in se družile ob domači Kranjski klobasi in kranjskemu pivu.

In seveda nekaj za vse tiste, ki uživate v dobri kulinariki. Naj vam zaupam, da mesarstvo Čadež ponuja res izjemno Kranjsko klobaso. S 30-letno tradicijo v katerem dela že tretja generacija skrbijo za odlično mesnino, kar so okusili tudi obiskovalci dogodka.

Seveda pa ni manjkalo niti nekaj za ljubitelje Kranjskega piva. Prvo kranjsko pivo je nastalo poleti leta 2014 kot logična posledica več kot 20-letne dejavnosti podjetja VSB d.o.o. na področju pivovarstva. Kranjska pivovarna je butična pivovarna z ne prav majhno kapaciteto. Iz najboljših in izbrani surovin varijo pivo vrhunske kakovosti, ki je popolnoma naravno in brez kakršnih koli dodatkov. V njihovem pivu znajdejo le surovine, ki jih narekuje zakon o čistosti piva (torej voda, hmelj in slad) in kvas. Za razliko od velike večine pivovarjev uporabljajo izključno sveži kvas, ki daje kranjskemu pivu značilen okus in ga tako loči od ostalih piv tipa ležak oz. lager. Kranjsko pivo ni filtrirano ob enem pa tudi ne pasterizirano, saj pivo tako ohrani vso svojo blagodejnost in življenje.

Tukaj pa ne smemo pozabiti še na ostale partnerje, ki so sodelovali in sodelujejo v projektu. Tukaj je Zavod za Turizem in kulturo Kranj, Stroka.si - strateški in tehnološki poslovni partner projekta, Tosama z blagvno znamko Jasmin, Kozmetika Paese Slovenije in podjetje Zink - ogrevanje z barvo.

Seveda ste vsi vabljeni da spremljate izbor za Miss gorenjske preko spletnega facebook prenosa, ki bo 18.marca zvečer iz Rovov pod Kranjem.

Foto: Grega Eržen

Ne spreglejte:

bottom of page