top of page

Victoria's Secret VS Lisca

Tokrat sem se lotila nehvaležne naloge. In sicer sem sama pri sebi naredila eno raziskavo, ki jo bom delila tudi z vami, drage bralke in bralci.

Victoria’s Secret

Pod drobnogled sem vzela blagovno znamko Victoria’s Secret, ki jo opeva ves ženski in moški svet. Ni kaj dodati, tudi jaz vsako leto spremljam njihove fantastične modne šove in vzdihujem, ko po pisti hodijo znane manekenke in predstavljajo njihovo perilo. Seveda, glede na tržni delež v svetu, trgovinah, ki jih imajo in ceni blagovne znamke, si lahko to tudi privoščijo.

Vse tiste, ki ste že nakupovale v trgovinah Victoria’s Secret veste, kako dragi so njihovi produkti. Naj samo omenim, da sem za zadnji nakup spodnjega perila odštela skoraj 200 eur. In v moji vrečki sta bila zgolj dva modrca. Ja prav ste slišale. Za en Victorijin modrc lahko odštejete tudi več kot 75 Eur.

Izkušnja v trgovini

Victorio sem prvič spoznala, ko sem odkrivala Ameriko. Skoraj pred 9 leti. Tam sem si prvič nakupila nekaj njenih stvari. Predvsem dekorativno kozmetiko, oz glosse. Kalifornija oz. San Francisco je dom, kjer je bila leta 1977 ustanovljena blagovna znamka. Danes jo najdete v različnih državah po svetu. Razen pri nas (smeh). No najdete jo recimo na letališču na Duanju ali v Budimpešti. Ampak če boste iskale modrčke boste razočarane. Žal boste našle tam zgolj kozmetiko, torbice, modne dodatke in morda kakšen otok s spodnjicami. Perila ne. Sama sem perilo nakupovala v Dubaj Moll-u, kjer se nahaja tudi ena večjih trgovin, ki sem jih obiskala. V poplavi pregledovanja nove kolekcije me je ogovorila prijazna prodajalka Ellie. Povedala sem ji, da rabim nov model in odpeljala me je v kabino. Na prvi pogled je ocenila moje oprsje in mi prinesla tri modrce ter mi naročila naj poskusim. Ko sem oblekla prvega sem pritisnila gumbek. Potrkala je in vstopila (garderoba je bila namreč tako velika, da bi si lahko 4 Miše brez težave hkrati preizkušale modrce (smeh)).

“Ne”. Je rekla in mi dala drugega ter rekla, da prinese še ene vzorce. Skratka to je trajalo in preizkusila sem si res nekaj modelov. Potem, ko sva našli pravega zame, je izpolnila listek in rekla, da imam tole zdaj za nakupovanje. Da bom vedela katere modele iščem. Potem me je odpeljala do mesta, kjer so bili ti modrci tudi razstavljeni. Načeloma je pri njih tako, da visijo razstavljeni aktualni modric (ne vsi) vse ostalo pa imajo zloženo po predalih. Ellie mi je odprla šest predalov in obstala sem. Isti model v različnih barvah. Seveda me ni pustilo ravnodušne. Zakadila sem se in nakupovala bi do onemoglosti, če me nebi ustavila cena. Tja, za naše razmere (odkrito) precej visoka. Ampak vsaka ženska si reče: Ja Vikico pa moram imeti.

Potem sem se vprašala zakaj je okoli te blagovne znamke takšna fama?!? Ali me bodo res moški bolj “oboževali” če bom imela na sebi Victorijino skrivnost?

Lisca

Po drugi strani sem nedavno mojo zbirko spodnjega perila znova obogatila še za perilo domače blagovne znmke Lisca. Izbrala sem si model Vivian, ki je prav tako spenastimi košaricami, kot Victorijin modrc. Lisca je naša domača blagovna znamka in že vrsto let prisotna na našem trgu. Tudi trgovine ima po vsej Sloveniji. Omogoča pa tudi spletno nakupovanje, ki je preprosto in enostavno. Veliko manj zakomplicirano, kot če bi si naročala perilo od Victorije.

Moje opažanje je, da Lisca že vrsto let sledi željam in potrebam žensk. Sama imam njene modrce že nekaj časa in še vedno (kljub rednemu umivanju in uporabi), so modrci kompaktni. Kar kaže prav na dobor kakovost, ki jo nudi.

Za razliko vam lahko pomem, da so spodnjice Victorie Seecret neuporabne po 4 pranjih….

Če se vrnem nazaj k Lisci. Doma imamo blagovno znamko, ki brez težav parira tudi Victoria’s Secret. Eleganca, prefinjenost, modnost in udobje odlikujejo perilo Lisca. Ženska postava je v pravem perilu v trenutku lepša, na videz mlajša, drža postane bolj pokončna. V kreacijah blagovne znamke Lisca in Cheek by Lisca se ženka počuti zmagovalno. In to je bistvo.

PRIMERJAVA perila:

Nekaj namigov mojih izkušenj sem vam dala že v zgornjem pisanju. Tukaj pa še moja končna ocena.

Oba modrčka sem vzela v istem modelu torej s penasto oblikovano košarico. “Push up” pri meni in mojem večjem oprsju ne pride tako v poštev. In moja ocena je, da je res, da se v obeh počutim odlično. Da so prsi na svojem mestu, kar je ženskam seveda najbolj pomembno.

*če želiš priti do modrca moraš nekam potovati, oz.obiskati dežele, kjer je Victoria prisotna

** nakupovanje preko spleta se precej zakomplicira pri carini in z DDV-jem. Blago, katerega skupna vrednost v pošiljki brez poštnine ne presega 22 evrov, je oproščeno plačila vseh dajatev. Za pošiljke, vredne od 22 do vključno 150 evrov, se obračuna davek na dodano vrednost. Za pošiljke, katerih skupna vrednost blaga presega 150 evrov, se poleg davka na dodano vrednost plača tudi carina.

Poskušajte na prvi pogled ugotoviti katero perilo je od LISCE in katero od VICTORIJE:

Zanimivo kaj? Šele ko iz takšne perspektive pogledaš na obe blagovni znamki vidiš, da imamo doma nekaj za kar strmimo v svetu.

Zaključek:

Saj vem, želja po Victoriji bo ostala še vedno pri ženskah, kakor koli obrneš. Ampak ne smemo pa pozabiti, kaj imamo doma. Kakšno kvaliteto. In zakaj ne bi podpirali domače proizvodnje. Še posebej ker vemo od kod prihaja, kje se izdeluje in kdo za blagovno znamko stoji.

PS: Vas zanima, kjer proizvajajo oz.izdelujejo perilo Victoria’s Secret? (s tem vprašanjem sem vam verjetno povedala vse…)

Ne spreglejte:

bottom of page