top of page

Najboljše destinacije za ženske

Mednarodni dan žensk! Kam bi se odpravile?

Naporen delovnik, družinske obveznosti ... Ali ne bi bilo lepo vsaj enkrat pobegniti od vsega tega in si privoščiti oddih samo zase ali v družbi prijateljic? V stilu Bridget Jones ali Seksa v mestu?

Ženske se iz različnih razlogov vse pogosteje odločajo in odpravljajo na tako imenovano solo potovanje, kar v teh časih ni nič nenavadnega. Da je takšno potovanje lahko nekaj najboljšega, kar se vam lahko zgodi, bodo potrdile številne ženske, ki so že zbrale pogum in to tudi naredile. In ker smo v mesecu, ko slavimo ženske, smo za vas pripravili seznam trenutno najbolj vročih destinacij, kamor lahko potujete same ali v družbi prijateljic.

Slab dan na Tajskem je še vedno boljši kot dober dan kje drugje! To pa vem iz prve roke!

Tajska je destinacija, ki je ženskam, ki potujejo same ali v družbi prijateljic, zelo naklonjena. To velja predvsem za otok Phuket, ki je znan po zabavah in dih jemajočih plažah, zelo dobri hrani in čudovitih sončnih zahodih. Sama sicer najraje počitnikujem na otoku Koh Samui, ki slovi po čudovitih nasadih palm. Po vrhu pa je veliko bolj umirjen kot zloglasni Phuket.

Za eno bolj priljubljenih destinacij med ženskami velja tudi Kostarika, ki je pravi raj za navdušenke nad jogo. Prav tako se boste lahko okopale v kristalno čistem morju, raziskovale džunglo ali doživele pravi mestni vrvež v San Joseju. Prav posebno doživetje vas bo pričakalo v Kanadi, saj država letos praznuje 150 let obstoja, zato priporočamo obisk Charlottetowna na otoku Princa Edvarda, kjer se je vse pravzaprav začelo, ali pa se odpravite na potapljanje po Velikem koralnem grebenu in od blizu spoznate eno izmed naravnih čud sveta.

Seveda obstaja še nekaj manj eksotičnih in vikend destinacij, pa vendar niso zaradi tega nič manj zanimive. Ena izmed bolj obiskanih in priljubljenih je britanska prestolnica, London. Premalo je časa in prostora, da bi lahko našteli vse, kaj vse lahko tam počnete. London velja za modno in arhitekturno prestolnico, z obiski parka pa boste nahranile še svojo dušo. Morda pa sedete na letalo in se odpravite na skrajni sever Nemčije, kjer vas bo pričakal narodni park Schleswig Holstein Wadden Sea, ki je pod UNESCOVO zaščito. Če se odločite za ta izlet, vam priporočamo blatni pohod, kjer boste z bosimi nogami spoznavale življenje na obali Vadenskega morja in se počutile kot majhi otroci. Še namig – klepetale boste lahko do onemoglosti.

Preveri ponudbo na www.tripsta.si

Ne spreglejte:

bottom of page