top of page

Tanja Žagar in Jole popestrila pustno soboto

V Karnevalski dvorani na Ptuju smo lahko bili priča že številnim koncertom na katerih so nastopili domači in tuji izvajalci. Največ odziva je ta teden požela skupina Dubioza Kolektiv, ki so pripravili neverjeten spektakel. Seveda pa niso nič kaj zaostajali za njimi tudi Lana Jurčevič, Nina Pušlar, Balkan boys-i, Petar Grašo, Severina, Skater, Dan D, Cover Lover, klapa Begini in klapa Rišpet, Tarapana, Tim Kores ter Učiteljice ter Jan Plestenjak.

Enkratna Tanja Žagar

Pustno soboto so ob sprejemu karnevalske povorke v Karnevalski dvorani zaigrali ansambel Upanje, ki so maske pripravili na večerni koncert. Kot prva je nastopila Tanja Žagar, ki je znova dokazala, da s svojo pozitivno energijo navduši vsakogar! Ena redkih glasbenic, ki dokazuje, da kljub številnim uspehom, ki jih ima in številnim oboževalcem, ki jo spremljajo na vsakem koraku ostaja skromna in preprosta.

Izbira najlepše pustne maske

Za Tanjo Žagar je sledila razglasitev najlepših mask, ki so se na pustno soboto zbrale v Karnevalski dvorani. Zanimanje za sodelovanje je bilo veliko in komisija v sestavi: Pavla Magdiča (vodja kurentovanja na Ptuju 2016), Rajka Jurgeca (15.princa karnevala – Bertold Draneški) in članice organizacijske ekipe Karnevalske dvorane na Ptuju Miše Margan Kocbek.

“Pri izbiri mask smo dali poudarek predvsem na izvirnih maskah, ki so pokazale inovativnost in si ustvarile maske doma. Priznamo, da je bila naloga precej težka. Veliko izvirnih mask je bilo in veseli smo, da so prišle maske iz različnih koncev Slovenije,” je povedal Rajko Jurgec (predsednik pustne žirije).

Prva nagrada za skupinsko masko je tako šla v roke domačinom – Ptujčanom, ki so predstavljali regrat. Druga nagrada za skupinsko masko so bili čevlji Peko s čevljarčkoma, ki so prišli iz Slovenske Bistrice. Tretja nagrada za skupinsko masko pa so bile Žirafe iz Maribora. Prav tako maska, ki so jo izdelali sami.

Med najbolj “odštekanimi” maskami pa so bili izbrani Parlamentarni klovni. Bilo jih je več kot 18 in v masko so povzeli tradicionalne karnevalske elemente.

Žirija je izbrala še najlepše tri posamične maske.

Jole dokazal, da zna!

Po izbiri najlepših mask je na oder Karnevalske dvorane prišel Joško Čagalj, vsem dobro znan kot Jole. Hrvaški pevec je na oder povabil tudi Korošča Mateja Prikeržnika – alias Luka Basija, s katerim sta premiero pret več tisoč glavo množico dopela skupni duet pesem Nisam ja od jučer. Jole je s svojim glasbenim repertoarjem zabaval maske vse do zgodnjih jutranjih ur.

“Vedno uživam, ko nastopam v Sloveniji. Publika, ljudje, odzivi so neverjetni,” je po nastopu povedal Jole.

NAPOVEDNIK:

Danes po karnevalski povorki se nadaljuje veliko pustno rajanje s Čuki in Poskočnimi muzikanti od 17. ure dalje.

Foto: Tine Gornik, Dennie Mahne

Ne spreglejte:

bottom of page