top of page

Imate težave z lasiščem?

Ublažite srbečico in pomirite lasišče brez pranja las

S spreminjanjem letnih časov se spreminja tudi naše lasišče. To je med zimo in po zimskih mesecih ponavadi bolj občutljivo, suho ter dovzetno za razvoj luščenja in srbečice. Lasišče se v hladnejših mesecih poskuša prilagajati tudi zaprtim in ogrevanim suhim prostorom, ki lahko brez vlaženja zraka privedejo do nadaljnjega izsuševanja in prhljaja.

Suho in srbeče lasišče povzročajo močna sredstva za umivanje las, prevelika količina nanesenih sredstev, barvanje las ali pa alergične reakcije na kozmetične izdelke. Pozimi je dodaten šok za lasišče suh zrak v ogrevanih prostorih ter sušenje las s sušilcem. Da je lasišču omogočeno proizvajanje naravnih olij, moramo lase pustiti, da se občasno posušijo sami od sebe, ko jih sušimo s sušilcem pa naj bo to vsaj 30 cm od lasišča.

Eucerin je razvil sredstvo za umiritev srbečice in nego suhega lasišča, ki ga lahko nanesete na mokro ali suho lasišče. Vsakdanje umivanje las, ki lasišče dodatno izčrpava, ni potrebno, takojšnjo pomiritev draženja lasišča je tako mogoče doseči že z enkratnim nanosom Eucerin DermoCapillaire UREA TERAPIJE tudi na neumite lase.

Koži prijazna formula ublaži mikrovnetja, ki povzročajo izsušitev in neprijetno srbečico, izboljša stanje lasišča ter obnovi naravno ravnovesje vlage. Posebnost formule je v vsebnosti koži lastne snovi UREA, ki uravnava količino vlago. Zaradi te lastnosti jo imenujemo tudi naravni vlažilni faktor. V zgornji plasti kože veže vodo, poleg tega pa razkraja vezi med odmrlimi kožnimi celicami, da se te lažje luščijo ter tako gladi bariero kože. Ker formula vsebuje več kožih naravnih snovi, koža izdelek dobro prenaša.

Izdelek je enostaven za uporabo. Nanesite ga na lasišče, nato pa s konicami prstov vtrite in ne izpirajte. Tako lahko po nanosu izdelka oblikujete pričesko brez pranja las. Posebnost sredstva je, da je nelepljiv, zato ne ustvari mastnega videza las.

Koža je pogosto razdražena zaradi večih terapij na lasišču, včasih pa je Eucerin DermoCapillaire UREA TERAPIJA zdravilo prepogostemu stresu, ki se tako kot drugje na telesu, lahko kaže tudi v občasnem srbečem in luskavem lasišču. Da vzrok srbečega lasišča lažje ugotovite, si je dobro zapisati, kdaj lasišče postane srbeče. Pogosto je to tudi ob menjavi šampona ali balzama za lase, zmeraj moramo paziti, da sredstva za umivanje in oskrbo las ne vsebujejo alkohola.

Da oskrbimo suho lasišče, že veliko storimo z rednim česanjem, ko olja, ki se naravno pojavijo na lasišču, porazdelimo od korenin do lasnih konic. Tako kot pijemo čimvečje količine vode, da ohranjamo telesno povrhnjico prožno in telo zdravo, imajo zaloge vode vpliv tudi na lasišče. Eucerin DermoCapillaire UREA TERAPIJA ublaži srbečico in pomiri lasišče tudi pri atopijskem dermatitisu ali psoriazi in je pri teh stanjih idealen kot dopolnilna nega las. V kolikor se srbeče in luskavo stanje povrhnjice pogosto pojavlja, je potreben obisk osebnega zdravnika.

Izdelek brez barvil, parabenov, silikonov ali alkalnih mil lahko uporabljate pri otrocih starejših od treh let.

Eucerin DermoCapillaire UREA TERAPIJA

Intenzivna formula, ki se ne izpira, je namenjena suhemu in srbečemu lasišču tez zagotavlja večurno intenzivno blaženje, da pomiri in ublaži srbečico ter draženje.

Ne spreglejte:

bottom of page