top of page

Dubioza Kolektiv navdušili na Ptuju!

Dubioza kolektiv razvnel Karneval na Ptuju!

Na Ptuju je 57.Kurentovanje v polnem teku in bo trajalo vse do pustnega torka 28.februarja.

Po uspešnih koncertnih večerih v Karnevalski dvorani na katerih so nastopili, Balkan boys-i, Petar Grašo, Severina, Skater, Dan D, Cover Lover, Begini, klapa Rišpet, Tarapana in Isaac Palma, je sredin večer rokovsko obarval Tim Kores Kori z bandom.

Za njim pa so na velikem odru z neustavljivo energijo nastopili zasedba Dubioza kolektiv.

Člani bosanske glasbene zasebde, ki prihajajo iz Zenice so s svojo neverjetno energijo od prihoda na oder do zadnje skladbe pripravili nepozaben glasbeni spektakel, ob katerem je pela, skakala in plesala vsa dvorana. Pevec Almir Hasanbegovič je v enem trenutku skupaj z ostalimi člani zasedbe dobesedno na kolena spravil skoraj vso dvorano. Publika je sledila pevcu vse do skoka v zrak in nadaljavala s polno energijo.

Med člani zasedbe je bil tudi Slovenec Jernej Šavel, ki prihaja iz Murske Sobote. Nekdanji novinar radijskega Murskega vala se je popolnoma posvetil glasbenemu ustvarjanju na odrih. Prekaljeni kitarist je postal pred dvema letoma član bosanske zasedbe Dubioza Kolektiv. Šavel je bivši član Psycho Pathov in Lollobrigide in svoje številne izkušnje z domačih in tujih odrov sedaj s pridom uporablja v tej uspešni glasbeni skupini.

Člani bosansko glasbene zasebde Dubioza kolektiv so s svojimi uspešnicami v angleščini prodrli v mednarodni prostor. Posebnost njihove glasbe je mešanica reaggeja, duba in roka s tradicionalnimi zvrstmi Balkana.

Foto: Tine Gornik, Dennie Mahne

Ne spreglejte:

bottom of page