top of page

Havaianas za letošnje poletje!

Letos priljubljene Havaianas praznujejo 55.obletnico, odkar so v podjetju v Braziliji izdelali prve japonke. Tudi v Sloveniji številni ljubitelji poletja obožujejo znamko, ki se ponaša z zanimivimi potiski. V Ljubljani je tako v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Gradu Tivoli potekala zanima predstavitev nove kolekcije, ki je v sezoni 2016/2017 še posebej raznolika.

V ospredju je bila kolekcija Top z osnovnimi barvami, ki se je začela proizvajati leta 1962. Prav tako pa so medijem predstavili družbeno odgovornost podjetja, ki sodeluje z inštitutom za ekološke raziskave. Kolekcija IPE pomaga pri zbiranju sredstev za ohranjanje biotske raznovrstnosti Brazlije. Havaianas in inštitut za ekološke raziskave IPE od leta 2004 sodelujeta pri ohranjanju biotske raznovstnosti Brazilije. To partnerstvo je doseglo neverjetno številko 10 milijonov prodanih parov posebno narejenih japonk. Za ta namen je bilo izbranih več kot 5 milijonov realov.

Chiara Cresci marketing Meneger South Europe Havaianas je predstavila kako poteka proizvodnja v tovarni v Braziliji in zbrani novinarji so bili enakega menja, da je bila tovrstna predstavitev odlična.

In kakšne so novosti? Ob kolekciji IPE se kot novost omenja tudi kolekcija Capsule. Z ustanovitvijo projekta Portreti iz Brazlije v sodelovanju z umetnikom iz Sao Paola Ricardom Negri Havaianas ustvarja kolekcijo japonk Capusle, ki se ji ne da upreti, s tiski, ki prikazujejo realnost na tisoče prebivalcev različnih skupnosti, razpršeni po vsej Braziliji. Zbirka kolekcije Retratos je na voljo s tremi različnimi grafikami Richarda Negra, ki na igriv način prikazujejo slike siromašnih mestnih četrti v Comlexo de Grajaù. Ene od največjih skupnosti v južnem delu mesta Sao Paolo v katerem je odraščal tudi sam umetnik Ricardo.

Foto: Katja Kodba.

Ne spreglejte:

bottom of page