top of page

Đuro nasmejal maske na Ptuju

Pustovanje v najstarejšem mestu!

Na Ptuju je 57.Kurentovanje v polnem teku in bo trajalo vse do pustnega torka 28.februarja.

Po uspešnih koncertnih večerih v Karnevalski dvorani na katerih so nastopili, Balkan boys-i, Petar Grašo, Severina, Skater, Dan D in Cover Lover so s pridihom Dalmatinskega melosa nastopile še klapa Begini in klapa Rišpet. Obiskovalci so se prepustili znanim zvokom melodije, ki so obudili poletne ritme tudi na našem koncu.

V popoldanskem času pa je obiskovalce nasmejal Branko Đurič v Djurologiji.

ZA OTROKE

Ne smemo pa pozabiti tudi na najmlajše, ki so jih že zabavali Pika in Cene v pravljici, ter pevka Miša Zečević. V petek, 24.2. jih bo zabavala pevka Romana Kranjčan v družbi Maše in Medveda. Priljubljeni risani junaki iz animirane risanke bodo otrokom pričarali najlepše zgodbe.

O KURENTOVANJU

Za prebivalce mesta in okolice je maskiranje del njihove identitete, del osebne mantre, vez z mističnim in pobeg od zemeljskega sveta. V času festivala Kurentovanje se zvrstijo številni dogodki v treh sklopih Artfest, Etnofest in Karnevalfest. Vse življenje med pustom se odvija okrog tradicionalnih pustnih mask in izvirnih likov domišljije. Zvrstijo se številne povorke, etnografske in karnevalske, ponoči in podnevi, pa pustni korzo in predstavitve etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah in še veliko drugega.

Karnevalska dvorana pa vedno poka po šivih mask, ki se vrtijo v ritmih žive glasbe, za katero poskrbijo odlični domači in tuji glasbeniki.

Ne pozabite na program, ki se še odvija.

Ta tedn z nami že v sredo: Čuki in Ribič Pepe ob 16.uri za najmlajše in večerni koncert skupine Dubioza Kolektiv in Tim Kores Kori z bandom.

V četrtek: Lana Jurčevič, Nina Pušlar in Pirati. V petek pa Jan Plestenjak in Učiteljice!

Foto: Tine Gornik, Dennie Mahne

Ne spreglejte:

bottom of page