top of page

Vroča Severina na Ptuju!

Na Ptuju se je v Karnevalski dvorani v petek 17.februarja z velikim otvoritvenim koncertom glasbenika Petra Graša uradno začelo tudi 57. Kurentovanje, ki bo potekalo vse do 28. februarja.

Bogati progam bo v sklopu Karnevalske dvorane popestril večerna dogajanja, ob popoldnevih pa se bodo zvrstile še stand up predstave in pravljice za otroke.

Prvi petkov večer so s plesnimi ritmi začinili Balkan Boys-i, ki so navdušili z glasbenim repertoarjem iz balkanskih melodij in ritmov. Karnevalsko dvorano so ogreli in pustne maske pripravili na naslednjega glasbenega gosta, ki so ga že vsi nestrpno pričakovali.

Karnevalsko dvorano je uradno otvoril tudi Karnevalski princ Aleks Gregorič plemeniti Maksimiljan Goričan, ki je pozdravil zbrane maske in na oder priklical Petra Graša. Petar je s svojimi baladami in legendarnimi hiti zbrane maske odpeljal v nepozaben večer, vse tja do jutra.

Sobotni večer se je nadaljeval v ritmih Štajerske skupine Skater. Samcy v vlogi doktorja za žur in Saška Smodej sta pripravila dobro vzdušje pred nastopom Severine. Karte za Severino so pošlje in organizator je na dan večera sprostil še nekaj vstopnic, ki so bile v treutku razprodane.

V nedeljo sta otroke zabavala Pika in Cene v pravljici, ki sta se podala na pot skozi gozdove, grajska dvorišča in majhne lesene kočice. Obiskala sta Volka, babico, srečala Sneguljčico in Rdečo Kapico. Po naporni poti skozi pravljice pa je malčkom dan polepšala še Miša, ki je z najmajšimi zapela in zaplesala.

Nekoliko bolj rokersko je bil obarvan nedeljski večer, ko so se na velikem odru Karnevalske dvorane predsatavili odlični glasbeniki skupine Cover Lover. Za njimi je moderator Andrej Okreša na oder priklical še skupino Dan D. Posebno presenečenje pa je bilo tudi za basista skupine Dan D Nikola Sekulovič, ki je prvič na koncertu prejel tudi okusno torto Lušta iz Tovarnice Sladkosti v Mariboru, s katero so se nato posladkali vsi člani zasedbe. Nedeljski večer se je tako zaključil z dvema odličnima glasbenima skupinama.

Foto: Agencija NOVELUS, Tine Gornik

Ne spreglejte:

bottom of page