top of page

Pustovanje na Ptuju!


Pustovanje v najstarejšem mestu!

Na Ptuju se z jutrišnjim dnem pričenja že 57.Kurentovanje, ki bo potekalo od 17. do 28. februarja 2017.

Od jutri dalje bodo Ptuj preplavile maske, ki se bodo predstavile na že 57. Kurentovanju. Kurentovanje je tradicionalni dogodek na Ptuju v pustnem času, zakoreninjen v poganski mistiki z etnografskimi liki in aktualno satiričen s karnevalskimi maskami.

Dogajanje so na današnji novinarski konferenci, ki je potekala na sedežu MO Ptuj predstavili žuapn Ptuja Miran Senčar, predsednik 57. Kurengtovanja in podpredsednik FECC Branko Brumen, 16.princ karnevala Aleš Goričan, plemeniti Maksimiljan Gregorič, Katja Gönc direktorica javnega zavoza za turizem Ptuj in Katja Grabrovec, direktorica agencije Novelus.

Za prebivalce mesta in okolice je maskiranje del njihove identitete, del osebne mantre, vez z mističnim in pobeg od zemeljskega sveta.

V času festivala Kurentovanje se zvrstijo številni dogodki v treh sklopih Artfest, Etnofest in Karnevalfest. Vse življenje med pustom se odvija okrog tradicionalnih pustnih mask in izvirnih likov domišljije. Zvrstijo se številne povorke, etnografske in karnevalske, ponoči in podnevi, pa pustni korzo in predstavitve etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah in še veliko drugega.

Karnevalska dvorana pa vedno poka po šivih mask, ki se vrtijo v ritmih žive glasbe. Naj samo omenim, da se bo v petek na velikem odru predstavil Petar Grašo.

17.2. Petar Grašo

18. 2. Severina in Skater

19.2. Dan D, Cover Lover

20.2. Klapa Rišpet, Begini

21.2. Tarapana

22.2. Dubioza kolektiv, Tim Kores in band

23.2. Lana Jurčevič, Nina Pušlar, Pirati

24.2. Jan Plestenjak, Učiteljice

25.2. Jole, Tanja Žagar

26.2. Čuki, Poskočni muzikanti

27.2. Kingstoni, Alya

28.2. Lidija Bačič, Djoma KS,

Nakup kart je mogoč preko eventima.si. Nekaj jih je celo še na voljo!

Se vidimo na Ptuju?

Vasa Miša

Ne spreglejte:

bottom of page