top of page

Pobeg v Azijo 2.del

Po Bangkoku sva se z možem odpotovala na južni del Tajske in sicer otok Koh Samui. Znan kot otok palm in otok motoristov. Od najinega prvega obiska, pred mnogimi leti, so se stvari na otoku precej spremenile. Presenečena sva bila, koliko več turistov je zavzelo otok, koliko več prometa je na glavni cesti, ki te pelje okoli otoka in koliko več motoristov se dnevno vozi sem in tja. Prav tako v najinem resorju, ki ima čudovito plažo, je bilo toliko turistov, kot že dolgo ne. Morda je tudi razlog top sezona, ki se trenutno odvija, čeprav priznam, take gneče nisva vajena. Kakor koli uživala sva preostale trentke in se prepustila toplemu morju.

Jaz sem z veseljem predstavila svoje nove kopalke. Tik pred odhodom sem si namreč na spletni strani lisca.si izbrala dva modela, ki sta naravnost čudovita. Seveda imaš na otoku številne prodajalne s kopalkami, ampak tako unikatnih ne dobiš. Priznam, počitnice v toplih krajih v času zime so čudovite. Po vrhu pa paše, da pobegneš pred to sivino. Seveda nisva pozabila na dodatno zaščito pred soncem, ki je v Aziji še kako močno.

Moj mož ima še posebej občutljivo kožo in ga zelo hitro opeče.

Za telo pa sva preizkusila kreme znamke Corine de Farme. Predvsem naju je navdušil vodoodporen sprej za zaščito pred soncem z ZF 50. Sprej se je hitro vpil v kožo in ni puščal madežev. Nekako je tako, da če si v Aziji je pravilo, da ne varčuj pri zaščiti kože. Zato sva se izdatno mazala po vsakem kopanju in sončenju. Sama sem po 10-ih dnevih, ko sem dobila že nekoliko bolj zagorelo polt uporabila še malo nižji faktor in sicer vzela sem losjon za zaščito pred soncem z leskom ZF 30. Ta omogoča hitrejšo porjavitev in koža dobi lep ten. In tokrat sva jo odnesla brez večjih težav, saj sva poskrbela za dobro zaščito. Vsekakor dobra popotnica za letošnje poletje, če boste razmišljali katere kreme za sončenje kupiti.

Pa do naslednjič!

Vaša Miša

Ne spreglejte:

bottom of page