top of page

Božič za vse!


Čas obdarovanj in vsi nekako strmimo k temu, da bi bili naši prazniki čim lepši.

Prejšnji vikend, je moj prijatelj Robert Roškar (Radijski moderator na radiu 1) objavil fotografijo jelke. Spodaj je pripisal, da si jo želi podariti nekomu, ki je nima, oz. si je ne more privoščiti. Takoj sem pomislila na otroke mladinskega doma (v Mariboru), s katerim sem v preteklosti veliko sodelovala. Napisala sem mu in oba sva se strinjala, da bi tale jelka lepo popestrila njihov dom. Po nekaj usklajevanjih smo od ravnatelja Mladinskega doma Ivana Dobaja dobili informacijo, da bi Robertova jelka krasila dom v Velenju. Žal pa je bilo zanimanje za Robertovo jelko precej večje, kot pričakovano. Zato se je Robert odločil, da bo pozval svoje prijatelje k darovanju jelk, ki jih več ne potrebujejo. Tudi sama sem delila objavo in prosila svoje prijatelje na facebook profilu. In res.

Robert je stopil v akcijo, jaz pa sem pozvala prijatelje na mojem fb profile. Zbrali smo 47 jelk, več kot 1500 bunkic in več kot 50 paketov lučk, tako da smo dejansko vsem dostavili popoln komplet, na katerega ni treba ni več dodati. Neka gospa nam je poklonila celo več škatel okraskov, ki jih je posebej za ta namen izdelela sama, recimo take, okrašene s perjem, vato ali bleščicami. Da pa je bila mera res polna, smo dobili celo dve jelki, ki so ju nekateri izdelali v celoti sami. Pa naj še kdo reče, da Slovenci ne mislimo na druge, ko je treba! Zato na tem mestu hvala vsem, ki ste se odzvali in darovali vaše jelke.

Lučke trenutno na polno utripajo v Materinskem domu Maribor, Kriznem centru mladih v Celju in drugih podružnicah, v štirih Sončnih domovih Društva za cerebralno paralizo Slovenije, Mladinskih centrih in pri družinah po celi Sloveniji. Res bi se radi zahvalil trgovinam Mercator, Spar, Lidl, Jysk, XXX Lesnina, Obi, Bauhaus in Eurospin in vsem ostalim, ki so kar koli prispevali, zahvale padajo druga za drugo tudi iz strani tistih, ki imajo dom končno (nekateri tudi prvič sploh!) okrašen!

Vsekakor akcijo nadaljujemo tudi prihodnje leto, zato že danes mislite, v kolikor boste drugo leto zamenjali vase okraske, da tukaj čaka nekdo, ki bo z njimi osrečil tudi druge!

Vaša Miša

Ne spreglejte:

bottom of page