© 2023 Agencija MIMA, Mihaela Margan Kocbek s.p.

NABERŠNIKOVA FILMSKA ZGODBA POTUJE PO SLOVENIJI

December 5, 2017

Film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je četrti celovečerni film Marka Naberšnika. Režiser, ki je osvojil srca Slovencev s Petelinjim zajtrkom, se je tokrat iz prekmurskih ravnic podal v rodno mesto. Njegov najnovejši film je pripoved, ki se dogaja v Mariboru.

Glavno vlogo je odigral nadarjeni Jure Ivanušič in upodobil tovarniškega delavca, ki ga prijatelj zvabi v vode mrežnega marketinga. Igor, mojster prodaje na domu, je vloga, v kateri blesti Aljoša Ternovšek in prepričljivo upodobi zvitega, neiskrenega prijatelja, ki svojo okolico vidi zgolj kot sredstvo za doseganje sebičnih ciljev.

Film je predpremiero doživel v Mariboru, v okviru festivala Liffe ter napolnil kar tri dvorane. Kasneje je odpotoval na velika platna v Srbijo in Makedonijo, sedaj pa je na sporedu slovenskih kinodvoran. »Odzivi gledalcev so dobri. Čeprav je zgodba res postavljena v Maribor in prevladuje štajersko narečje, pa tudi v tujini gledalci prepoznajo motiv preprostega posameznika, ki ga očara mrežni marketing in se v upanju na finančni dobiček poda v prodajo artiklov od vrat do vrat. Presenetljivo so se gledalci v Srbiji s tem še najbolj poistovetili, saj je tovrstna prodaja pri njih še zelo aktualna,« je delil misli z nami Naberšnik.

Tudi igralska zasedba je večinoma iz lokalnega okolja. "To je zgodba o moji generaciji, zato sem k sodelovanju povabil sodelavce svoje generacije," je pojasnil.

 

V vidnejših vlogah nastopijo še Minca Lorenci, Mojca Simonič, Milada Kalezić, Vlado Novak, Tadej Toš, Simon Šerbinek in Primož Ekart. Opazili pa smo tudi Tanjo Žagar in angleškega igralca Juliana Rhinda-Tutta, ki se ga bodo mnogi spomnili iz uspešnice Notting Hill. »Do sodelovanja je prišlo spontano. Tanja nastopi v prizoru, ko se poslovneži zabavajo v Portorožu in zapoje svoj hit Številka 3, Julian pa je odigral marketinškega guruja, ki nagovori svoje vernike na poslovnem srečanju. Sodelovanje z obema je bilo odlično. Zanimivo je, da sta v bistvu zaigrala v istem prizoru.«

 

Mesec december bo za filmsko ekipo zelo pester, saj se po mariborski in ljubljanski premiero vrstijo projekcije tudi v preostalih kinematografih po Sloveniji. »Z ekipo se skušamo odzvati na vsako povabilo. Potujemo od Portoroža, Celja, Velenja do Beltincev. Druženje z gledalci po ogledu filma je dragocena izkušnja, saj so neposredni odzivi dobrodošli, ko želiš ovrednotiti opravljeno delo.«

 

Please reload

Ne spreglejte:

November 5, 2019

Please reload