top of page

Kakšna bo jesenska moda?

Če so bili poletni meseci vroči in slani, podaljšajmo to še v zgodnjo toplo jesen. Ker vremenoslovci napovedujejo topel september to izkoristimo, poleti smo namreč dekleta z veseljem razkazovala ramena in to bomo ohranila tudi v jeseni. Oblekice in topi z odprtimi rameni torej ostajajo! Prav tako ostajajo zelo dolgeeee hlače na zvon, semišne srajčke, 7/8 hlače, plasirana krila, mornarska eleganca, cvetlični pajaci, na jeans vezeni vzorci, rože in kratki napisi ter še in še. Pri fantih pa ostaja klasična eleganca, nekaj pa je tudi športno urbanega sloga. Da pa boste tako dekleta kot fantje lažje modno obarvali prihajajočo jesen spodaj sledi nekaj stajlingov za različne priložnosti.


URBANA GOSPODIČNA

Še vedno zelo moderne, so dolge hlače na zvon, če pa imajo še visok pas je to zadetek v polno. Lahko so enobarvne ali potiskane z vzorci listov dreves. Letošnja barva jeseni je oranžna! Svetla, živa in barvita in prav ta bo namreč zelo lepo poudarila vašo zagorelo polt, ki ste si jo nabrale v poletju. Je pa še ena skrivnost dolgih hlač z visokim pasom, te namreč skrijejo nekaj odvečnih kilogramov, saj nas optično podaljšajo. Je pa pomembno da imamo obute kakšne petke, saj je drugače hoja v njih zelo nepraktična. Zato priporočam vedno modne klasične bež lakaste salonarje.

Zgoraj pa lahko oblečete oprijeto bluzico ali navaden top v črni, beli ali olivni barvi. Zraven kombinirajte še majhno bež kvadratasto torbico, za piko na i pa dodajte šminko in lak v enaki barvi, kot nosite hlače. Da pa popestrite stajling mu dodajte še verižico, ki spominja na verigo, večja je, bolj je zanimiva in letos so pravi modni hit!

Če ne marate hlač oblecite plasirano krilo, tudi to namreč ostaja v modi. Zgoraj dodajte navaden topek, preko pa si omislite plašček, kateremu lahko zavihate rokave, spodaj pa si nataknite dolge usnjene rokavičke, da boste zablestele kot francoske gospodične. Zraven obujte le še čevlje v moškem stilu. Za piko na i pa dodajte veliko in polno verižico z perlicami, velikimi rožami ali v stilu verige.

KLASIČNA POMENI = POSLOVNO UREJENA!

Če se pripravljate na kak razgovor za delo ali pa imate kakšno predstavitev ali pomembno predavanje posezite po vedno klasičnih hlačah na rob ali 7/8 hlačah, klasični bluzici in plaščku. 7/8 hlače bodo namreč tudi v jeseni še vedno ostale v modi, ko pa bodo dnevi postali hladnejši jih bomo z veseljem obdržale in kombinirale z zanimivimi nogavičkami in visokimi škornji z peto. Čeprav so črne najbolj klasične pa jih lahko letošnjo jesen zamenjamo z rdečimi, živo zelenimi ali rumenimi. Zraven pa lepo pristaja bluzica v klasični beli barvi. Zraven manjka le še plašček.

Letos klasičnega v zemeljski barvi zamenjaj za nežno pastelno modrega, roza, turkiznega ali rumenega. Ko pa se bo jesen ohladila si omisli plašček z plišom ali krznom, to bo letos namreč modni hit! Zraven pa vsekakor zelo pristajajo vedno klasični bež lakasti salonarji in pisemska torbica v enaki barvi. Za takšne priložnosti so zelo primerni nohki v klasični francoski manikuri ali nohtki v nude barvi. Ti so namreč zelo ne izstopajoči in pristajajo k vsemu, enako pa velja za šminko v nude barvi. So pa klasični tudi rdeči nohti, tudi ti so znak elegance in prefinjenosti. Zraven pa vedno lepo pristoji klasična rdeča šminka.

Če pa niste za hlače, lahko to zamenjate za obleko dolžine malo čez kolena. Tudi te obleke so letos pravi modni hit in nikjer ne moremo zgrešiti z njimi. Lahko ohranimo še nekaj mornarske elegance, ali pa si drznemo biti v barvah, na primer v rdeči. Rdeča namreč dokazano prej privabi zanimanje ljudi, kot pa klasična črna in bela. Rdeča tudi vzpodbudi več zaupanja. Prav tako pa lahko rdečo uporabimo za zapeljevanje, namreč vsekakor vas bodo vaši izbranci v množici prej opazili v izstopajoči rdeči, kot pa črni. Zraven bo prav tako lepo pristajal plašček v pastelni barvi. glede čeveljčkov pa zbirajte med klasičnimi salonarji ali vedno bolj modernimi in že dobro uigranimi moškimi čevlji.

ROMANTIČNA ZAPELJIVKA

Kot smo že v uvodu omenili naša ramena ostajajo zunaj. Zato nikar ne pospravite oblekic ali topov z rameni zunaj, raje še kakšno več nabavite. Oblekice z rameni zunaj dodelajte z našitki in vezeninami v obliki rož. Lahko so živih ali nežnih barv, iz tkanine ali jeans materiala. Morda bodo jeans še bolj zanimive, če pa nebi imele oblekice iz jeansa, pa oblecite preko vsaj jaknico iz jeansa, važno je le, da ne pozabite na vezene rožice. Če pa imate več topkov, tudi tem dodajte našitke ali izvezene rožice, jeans jaknico in jeans modre ali črne hlače.

Zraven pa gladiatorke, da boste lahko pokazale lepo nalakirane nohtke v vaši najljubši barvi. Bolj zanimiva barva bo, prej jih bodo opazili. Ker pa dekleta vedno potrebujemo sabo veliko stvari, so letos zelo moderni nahrbtniki. Če ga še nimate ga obvezno nabavite. So pa poleti zelo zaslovele še bolj priročne vrečke v obliki nahrbtnika iz najrazličnejših materialov, barv in z vzorci.

Če pa niste najbolj navdušene nad golimi rameni pa posezite po oblekci iz semiša, ki jo prav tako lahko kombinirate z gladiatorkami ali moškimi čevlji in vrečko v obliki nahrbtnika.

CVETJE V JESENI

Za obisk v mestu, sprehod po parku ali kavico s prijateljicami pa obleči pajacek z potiskanimi veliiikimi rožami, preko pa blazer v beli barvi. Če pa pajackov ne maraš obleci bele jeans hlače, črtasto majčko, preko pa blazer z prav tako velikimi rožami. Za popestritev dodaj petke v zanimivi azurno modri ali živahno rumeni barvi. Naj ostane cvetje v jeseni! Ko pa bodo dnevi postali hladnejši, uporabi dolg pulover, ki ga preuredi v oblekico. Spodaj pa obuj zanimive supergice.


ŠPORTNI NAVDUŠENEC

Seveda pa tokrat nisem pozabila na vas moški. Vem da vas je večina navdušenih nad urbanim, a vendar bolj športnim in sproščenim slogom. In naj vas razveselim, letos je to v modi! Sproščene majčke z logoti različnih podjetij, ali pa motivacijskimi napisi. Sem spadajo tudi izvirni slogani podjetij, ki jih obožujete. Zraven kombinirajte kratke jeans hlače, ko bo malo hladneje pa posezite po dolgih jeans ali navadne hlače, ki zgledajo vseeno malo bolj elegantne. Zraven so dobrodošle superge vašega najljubšega proizvajalca.

POSLOVNI ROMANTIK

S poslovno eleganco bi stavila da boste navdušili skoraj vsako dekle. Letošnje modele srajc z navadnim ovratnikom je zamenjal kubanski ovratnik. Razlika je le, da je kubanski model srajce in ovratnika malo širši, torej se ne zapenja do konca, ampak je bolj odprt in je v obliki črke v. srajčka naj bo v klasični beli barvi. ta bo namreč lepo poudarila vašo zagorelo polt iz ravno končanega poletja. Zraven bodo zelo lepo pristajale hlače v temno modri, bež ali sivi barvi. Da pa boste eleganco izpopolnili zraven obujte rjave čevlje, uporabite rjav pas in si nadenite veliko rjavo zlato uro. S tem boste vsekakor navdušili in očarali vsako modno navdušenko. Če pa niste za elegantni slog pa le upoštevajte navodila športnega navdušenca.

Upam da je bilo letošnje vroče poletje zabavno, da ste se naužili sonca in morja, da ste si nabrali dovolj energije za novo šolsko leto, jaz pa upam da sem vam vsaj malo pomagala do bolj modno obarvanega, svežega in novega jesenskega stila. Se kmalu spet beremo, do takrat pa uživajte prihajajočo jesen!


Modeli v oblačilih KIK (Grajski trg 3, 2000 Maribor)

Izbor oblačil: Cecilija Matul

Foto: Aleš Kocbek

Modeli:

Sandi Sinanovič

Patricija Finster (Miss Štajerske 2017)

Lana Krajnc (1.spremljevalka Miss Štajerske 2017)

Elmedina Berisha (Miss fotogeničnosti za Miss Štajerske)

Vanja Fideršek (Miss Bikini 2016)


Tags:

Ne spreglejte:

bottom of page