© 2023 Agencija MIMA, Mihaela Margan Kocbek s.p.

November 25, 2019

Knjižna novost: ZELENJAVARICA Periše Dugalića

Izšla je kuharska knjiga z ustvarjalnimi recepti za ljubitelje zelenjave

Zelenjava je darilo narave za naše zdravje, kar potrjujejo tudi izsledki mnogih znanstvenih raziskav. V skrbi za zdravje si prizadevamo, da ima zelenjava ustrezen delež v naši prehrani. Toda  kako jo pravilno izbrati, shraniti in pripraviti, da bo naš jedilnik uravnotežen in raznovrsten?

Odgovor ponuja knji...

October 25, 2019

Jesen je pred vrati in v tem času obožujem ustvarjanje v kuhinji. Po dolgem času me je prevzelo, da sem znova ustvarjala in po starem domačem receptu skombinirala dve sestavini, ki slavita z dolgoletno tradicijo. Pudingi Dr.Oetker in bučna olja Kocbek. Prvi segajo v leto 1894, drugi pa v leto 1929. 

Moji spomini na otroštvo so veliko krat povezani z vanilijevimi pudingi, ki mi jih je babica prinesla navadno iz Avstrije. Bučno o...

September 17, 2019

Gourmet over Mura postaja sinonim dobrih zgodb zapisanih s čutili kulinaričnega razvajanja. Kulinarično popotovanje je v letošnjem letu obeležilo vrhunec zaključka poletja, ki se je odvilo na gradu Murska Sobota. 

Obiskovalci so na čudovitem grajskem dvorišču gradu Murska Sobota svoje kulinarično doživetje in prvovrstno spoznavanje Pomurja doživeli v obogatenem povezovanju, ki jih je tokrat odpeljalo tudi čez meje.

Gostitelji, s...

July 19, 2019

Sem se za 12 kilogramov res morala odreči hrani?

Dobre tri mesece nazaj sem se odločila, da v svojem vsakdanjiku naredim nekaj sprememb. Tehtnica mi je pokazala 73 kilogramov in konfekcijska številka je bila na 42. Nič kaj zavidljivo, čeprav sem spretno skrivala svoje kilograme pod oblačili in se tolažila s svojo višino. Merim namreč 178 cm, amapk čez 70 kilogramov res nikoli nisem imela. Do letošnje zime. 

Priznam, rada im...

Ni vsako bučno olje Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija.

100 % bučno iz EU

Aroma, ki razvaja.
Pridelano iz najboljših bučnih semen.
Originalen okus in tradicija pridelave.

Ta pravo
ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE SLOVENIJA
Ni vsako bučno olje enako. Tradicija pridelave Štajersko prekmurskega bučnega olja in certifikat kakovosti vam zagotavljata pristnost in pravi gurmanski užitek. Štajersko prekmursko bučno olje prepoznate...

February 14, 2019

Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo je že od leta 2013 registrirano pri Evropski komisiji. Olje, ki čedalje bolj prosperira ne samo v Sloveniji, ampak po vsem svetu, nima samo odličnega okusa, temveč je po vrhu še zdravilno. Danes se ne uporablja zgolj v solatah, ampak je postalo navdih za številne kulinarične mojstrovine kuharskih chefov po vsem svetu. 

Slovenija je po običajih in tradiciji zelo razn...

January 7, 2019

Čudežne testenine? Ja res so!

Mnogi jih ne poznajo, jaz pa jih v svoji kuhi uporabljam že dobro leto dni in sem nad njimi navdušena. Z možem sva ljubiltelja dobre in tudi zdrave prehrane in na jedilniku so se pri nama znašle tudi čudežne testenine. 

Jaz sem nad njimi res navdušena, še posebej, ker sva pri prehranjevanju izločila OH in ker sem sama velik oboževalec testenin na 1001 in en način. Nadomestila pa nisem imela dokler n...

November 25, 2018

Vedno znova me navdušuje, ko primem v roko kakšno novo kuharico. Tokrat se je na knjižnih policah, med dvema tujima avtorjema, znašla tudi slovenska ustvarjalka kulinaričnega bloga Urška Fartelj. Njeni recepti so odslej zbrani tudi v knjigi z istoimenskim naslovom. Izšli pa sta še kuharici dveh TV chefov, Vse sladko Rachel Allen in pred tedni tudi 5 sestavin Jamieja Oliverja.

Urška Fartelj 220 STOPINJ POŠEVNO

Prep...

October 28, 2018

Nedavno je pri Mladinski knjigi prišla na prodajne police prav posebna knjiga. In ker sama obožujem kuharske knjige, se tudi tej nisem mogla upreti. Anja Donnermeyer je pripravila Peko brez moke, sladke dobrote brez glutena. V knjigi najdemo vse sladke dobrote, kar si jih srce zaželi: sadne in kremne torte, motivne torte za otroške rojstnodnevne zabave, rezine, zelenjavne pite, ameriške piškote, mafine, tortice na palčki, pral...

September 14, 2018

Na brodu na Muri se je predstavila nova skupna zgodba »Gourmet over Mura« sedmih ponudnikov, ki jih povezuje družinska tradicija, zgodovina, znanje, kulinarika in ljubezen do predajanja strasti Pomurja.

Da dobre zgodbe rastejo, je potrebno povezovanje in združevanje, kar so dosegli tudi na SV delu Slovenije in tako gostom ponudili nekaj več. Prvovrstno doživetje spoznavanja Pomurja nudi kar sedem ponudnikov zbranih v projektu G...

Please reload